Romgaz a castigat procesul cu Fondul Proprietatea

Vineri, 03 Iunie 2011, ora 13:53
1419 citiri
Romgaz a castigat procesul cu Fondul Proprietatea

Romgaz a castigat procesul cu Fondul Proprietatea, referitor la anularea hotararii generale a actionarilor din noiembrie 2010, prin care producatorul de gaze naturale a aprobat realizarea unei donatii in cuantum de 400 milioane lei la bugetul de stat, potrivit NewsIn.

"Casa de avocatura Bostina si Asociatii a reprezentat societatea nationala de gaze naturale Romgaz SA in litigiul initiat de SC Fondul Proprietatea SA avand ca obiect anularea Hotararii AGA nr. 12/30 noiembrie 2010 a Romgaz SA prin care societatea a aprobat realizarea unei donatii in cuantum de 400 milioane lei la bugetul de stat, in acord cu dispozitiile art. 59 din OG nr. 18/2010 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2010, act normativ ce reglementeaza posibilitatea societatilor comerciale cu capital majoritar de stat de a face donatii catre bugetul de stat", se arata intr-un comunicat al casei de avocatura.

Curtea de Apel Alba Iulia, sectia comercial, a respins astfel recursul formulat de Fondului Proprietatea impotriva hotararilor instantelor inferioare. Decizia este definitiva si irevocabila.

"Prin actiunea promovata, SC Fondul Proprietatea SA a precizat ca masura aprobata de AGA Romgaz SA din 30 noimebrie 2010 este de natura a prejudicia actionarii minoritari ai societatii. 

Prin Sentinta comerciala nr. 146/CC/19 ianuarie 2011 pronuntata de Tribunalul Sibiu - Sectia Comerciala si de Contencios Administrativ, in prima instanta, a fost respinsa ca nefondata actiunea promovata de SC Fondul Proprietatea SA, instanta de fond retinand ca societatea reclamanta nu a fost in masura a justifica un prejudiciu, in contextul in care finantarea donatiei, in conditiile art. 59 din OG nr. 18/2010, a fost operata din capitalurile proprii ale Romgaz, acumulate din activitatea aferenta anilor precedenti, iar nu din veniturile aferente exercitiului financiar 2010", se mai arata in comunicat.

Sentinta comerciala nr. 146/CC/19.01.2011 a Tribunalului Sibiu este definitiva si irevocabila, prin decizia pronuntata la data de 1 iunie 2011 de catre Curtea de Apel Alba Iulia - Sectia Comerciala, prin care a fost respins, ca nefondat, recursul declarat de SC Fondul Proprietatea SA impotriva hotararii instantei de fond.

Americanii de la Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea, si-au exprimat in nenumarate randuri "dezamagirea" fata de transferul sumei de 400 de milioane de lei de la Romgaz catre bugetul statului roman si au anuntat inca de anul trecut ca vor cere in instanta anularea deciziei prin care a fost aprobata aceasta donatie.

#fondul proprietatea, #proces fondul proprietatea, #romgaz , #stiri Romgaz