Romgaz a cerut ANRE cresterea tarifelor reglementate de inmagazinare a gazelor cu aproape 5%

Luni, 10 Mai 2010, ora 16:04
1172 citiri
Romgaz a cerut ANRE cresterea tarifelor reglementate de inmagazinare a gazelor cu aproape 5%

Romgaz Medias a solicitat Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) majorarea cu aproximativ 5% a tarifelor reglementate de inmagazinare pentru iarna 2010-2011, a declarat luni agentiei MEDIAFAX directorul general adjunct al producatorului de gaze naturale, Lucian Stancu.

"Am cerut o crestere cu aproaope 5% a tarifelor", a afirmat Stancu.

Contactati de MEDIAFAX, reprezentantii ANRE au declarat ca deocamdata nu au luat o decizie in aceasta problema si ca asteapta o serie de documente suplimentare de la Romgaz.

Tariful reglementat de inmagazinare are o pondere de sub 5% in pretul final platit de consumatori.

Romgaz are o capacitate de inmagazinare a gazelor de 2,8 miliarde metri cubi, reprezentand aproape 20% din gazele comercializate anual la nivel national.

Presedintele ANRE a emis la 15 aprilie doua ordine privind prelungirea duratei de valabilitate a tarifelor de inmagazinare, pentru Romgaz si pentru Depomures, firma controlata, din 2007, de grupul francez GDF SUEZ.

"Decizia de prelungire este valabila pana la finalizarea analizei documentatiei prezentate de operatori. Conform legislatiei, ANRE stabileste tarifele de inmagazinare in baza analizei tuturor datelor furnizate de operatori, iar la data expirarii ordinului initial nu se primisera toate informatiile solicitate", au precizat reprezentantii ANRE.

Astfel, pana la analiza tuturor documentelor, ANRE a decis sa mentina pentru cele doua companii tarifele de inmagazinare valabile pentru iarna 2009-2010.

Compania Romgaz este controlata de stat, prin Ministerul Economiei. GDF SUEZ detine in Romania si distribuitorul de gaze GDF SUEZ Energy Romania, fostul Distrigaz Sud.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#romgaz anre gaze tarife , #stiri Romgaz