Romgaz aloca 39 mil. lei pentru foraj si exlorare

Duminica, 01 Mai 2011, ora 12:20
1719 citiri
Romgaz aloca 39 mil. lei pentru foraj si exlorare

Romgaz SA din Media, producatorul national de gaze naturale, aloca din surse proprii 39,4 milioane lei, fara TVA, pentru lucrari de foraj si de explorare la cinci sonde, potrivit unui anunt de participare publicat pe site-ul guvernamental de licitatii publice, preluat de NewsIn. 

Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 14 iunie 2011, ora 10:00, iar durata contractului este de 125 de zile de la data atribuirii.

Ofertantii trebuie sa depuna o garantie de participare de 750.000 lei si o garantie de buna executie de 5%, constituite conform documentatiei de atribuire.

Totodata, companiile care vor participa la licitatie trebuie sa prezinte, printre altele, certificate fiscale care sa ateste indeplinirea tuturor obligatiilor de plata a taxelor la bugetele locale si a impozitelor la bugetele de stat, sa prezinte bilantul contabil la 31 decembrie 2010 si sa aiba o cifra medie de afaceri pe ultimii trei ani de minimum 75 milioane lei.

Potrivit anuntului, plata facturilor se efectueaza in termen de 30 de zile de la data primirii lor de catre achizitor, cu o perioada de gratie de inca 30 de zile.

Romgaz are ca principal obiect de activitate extractia si inmagazinarea gazelor naturale. Compania are peste 3.000 de sonde de productie si aproape 6.000 de angajati.

Romgaz asigura, alaturi de OMV Petrom, aproximativ doua treimi din productia anuala de gaze naturale a Romaniei. Actionarul majoritar al companiei este Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, care detine 85,01% din actiuni, iar restul de 14,99% din actiuni apartine Fondului Proprietatea.

#romgaz, #gaze naturale, #investitii romgaz, #foraj, # explorare , #stiri Romgaz