Romgaz investeste in lucrari de protectia mediului

Luni, 24 Ianuarie 2011, ora 16:59
1673 citiri
Romgaz investeste in lucrari de protectia mediului

Compania de stat Romgaz a cheltuit in anul 2010 peste 7 milioane de lei in lucrari de protectia mediului inconjurator, iar in acest an producatorul de gaze naturale are programate investitii in acest domeniu de peste 6 milioane de lei, potrivit unui comunicat al companiei, informeaza NewsIn.

De asemenea, reprezentantii Romgaz si ai transportatorului national de gaze naturale Transgaz au prezentat Ministrului Mediului si Padurilor, László Borbely, proiectele de mediu, in cadrul unei intalniri de informare ce a avut loc vineri la Medias.

"In ceea ce priveste implicarea societatilor in absorbtia fondurilor europene, Romgaz si Transgaz au informat ministrul privind colaborarea cu Institutul de Studii si Proiectari Energetice (ISPE), in perspectiva implementarii tehnologiei de captare si stocare geologica a CO2 (CCS) prin dezvoltarea primului Proiect Demonstrativ in Romania", se arata in comunicatul emis luni de Romgaz.

Guvernul Romaniei, prin Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA), intentioneaza accesarea fondurilor europene, din cadrul competitiei NER300, care vizeaza proiecte demonstrative in domeniul tehnologiilor cu emisii reduse de dioxid de carbon si al energiei produse din surse regenerabile.

Romgaz, unul din cei doi mari producatori de gaze naturale din Romania, si-a planificat investitii de 1,2 miliarde lei pentru acest an, la nivelul celor din 2010, in special in explorare si productie si pentru activitatile companiei din afara tarii.

 

3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
Investițiile la bursă pot fi o modalitate eficientă de a-ți crește veniturile și de a-ți atinge obiectivele financiare pe termen lung, însă este recomandat să ai în vedere câteva...
#romgaz, #investitii, #protectia mediului , #stiri Romgaz