Romgaz: Romania a importat gaze de 8,5 miliarde dolari in perioada 2004-2010

Marti, 27 Septembrie 2011, ora 14:53
1202 citiri
Romgaz: Romania a importat gaze de 8,5 miliarde dolari in perioada 2004-2010

Directorul de comercializare Romgaz Medias, Dumitru Chisalita, a declarat marti ca Romania a importat in perioada 2004-2010 gaze in valoare de peste 8,5 miliarde dolari. 

"Peste 8,5 miliarde dolari au fost extrasi din tara pentru plata gazelor. Este o suma foarte, foarte mare (...).

Trebuie sa acceptam ca importul de gaze va fi o situatie cel putin pe termen scurt, pana in 2020", a precizat Chisalita, citat de NewsIn.

Pretul gazelor importate de Romania din Rusia va ajunge in luna octombrie la 545 dolari/mia de metri cubi, a declarat marti membrul in boardul executiv Petrom Hilmar Kroat Reder.

"Din octombrie, se va ajunge la 545 dolari/mia de metri cubi pentru gazul provenit din Rusia", a precizat reprezentantul Petrom in cadrul unui eveniment legat de liberalizarea preturilor la gaze.

Comitetul de Reglementare al Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) a aprobat, la sfarsitul lunii iunie, mentinerea preturilor finale reglementate aferente consumatorilor casnici la gaze naturale si cresterea in medie cu circa 10% a pretului pentru firme, de la 1 iulie.

Modificarea pretului la consumatorii non-casnici este motivata de cresterea pretului gazului din import de la 290 dolari/mmc, pret luat in calcul la ultima modificare a preturilor, la 460 dolari/mmc in prezent (sfarsitul lunii iunie, n.r.), preciza ANRE. 

#romgaz, # romania import gaze, # anre energie , #stiri Romgaz