Romgaz si-a dublat profitul

Vineri, 29 Iulie 2011, ora 12:04
1398 citiri
Romgaz si-a dublat profitul

Producatorul de gaze naturale a inregistrat in primele sase luni un profit net semestrial de 488,02 milioane lei, dublu fata de cel din perioada similara a anului trecut, conform NewsIn.

De asemenea, cifra de afaceri realizata de Romgaz in primele sase luni ale acestui an a fost de 1,996 miliarde lei, cu aproape 7% mai mare fata de cea din primul semestrul din 2010, de 1,867 miliarde lei.

"Cifra de afaceri realizata in primul semestru din 2011 este superioara celei din perioada similara a anului anterior cu 6,89%, datorita  livrarii unei cantitati mai mari de gaze naturale din import.

Profitul net realizat este mai mare decat cel din primul semestru din 2010, datorita realizarii de economii la unele elemente de costuri", se arata in datele transmise de Romgaz.

Totodata, Romgaz inregistra la sfarsitul lunii iunie creante restante de 477,1 milioane lei, mai mari cu 4,6 ori fata de cele din perioada similara a anului trecut, de 103,1 milioane lei.

"Nivelul creantelor restante a crescut cu 362,78% datorita faptului ca unii clienti care se confrunta cu probleme financiare, nu au respectat graficul de plati din conventiile de esalonare incheiate cu Romgaz SA", spun oficialii producatorului de gaze.

Romgaz si OMV Petrom (detinut de Grupul OMV din Austria) produc impreuna anual circa 11 miliarde metri cubi gaze naturale, fiind cei mai mari producatori de gaze din Romania.

Actionarul majoritar al companiei este Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, care detine 85,01% din actiuni, iar restul de 14,99% din actiuni apartine Fondului Proprietatea. Romgaz are ca principal obiect de activitate extractia si inmagazinarea gazelor naturale.

Compania are peste 3.000 sonde de productie si aproape 6.000 de angajati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#romgaz, #gaz natural, #profit romgaz, #petrom , #stiri Romgaz