Romgaz va colabora cu SOCAR

Joi, 02 Iulie 2009, ora 09:41
1304 citiri
Romgaz va colabora cu SOCAR

Producatorul national de gaze Romgaz va colabora cu SOCAR, compania azera de stat de petrol si gaze, pentru a face explorari impreuna in Azerbaidjan, a declarat miercuri Agentiei NewsIn ministrul economiei, Adriean Videanu, informeaza NewsIn.

"Noi discutam aici (in cadrul vizitei in Republica Azerbaidjan - n.r.) despre colaborari in mai multe domenii, precum educatie, agricultura, dar cel mai important este cel al energiei.

Romgaz va colabora cu SOCAR (n.r. State Oil Company of Azerbaidjan Republic) pentru proiectul Nabucco, dar si pentru explorarea gazelor in aceasta tara", a spus Adriean Videanu.

De asemenea, ministrul Videanu a precizat ca spera sa semneze un acord in acest sens, la sfarsitul lunii septembrie, atunci cand presedintele Republicii Azerbaidjan, E.S. Ilham Aliyev, va efectua o vizita in tara noastra.

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, se afla in Republica Azerbaidjan, de miercuri si pana pe 3 iulie, unde discuta si despre proiectul gazoductului Nabucco cu oficiali din aceasta tara.

Agenda vizitei ministrului Economiei la Baku cuprinde participarea la lucrarile celei de-a patra sesiuni a Comisiei mixte interguvernamentale romano-azere cu privire la relatiile comercial-economice si colaborare tehnico-stiintifica, care are loc in zilele de 2 si 3 iulie, precum si intalniri cu presedintele Republicii Azerbaidjan, E.S.

Ilham Aliyev, si cu primul ministru din Azerbaidjan, Artur Rasizade, potrivit unui comunicat emis miercuri pe portalul ministerului.

Vor avea loc, totodata, intrevederi cu membri ai Cabinetului de Ministri - ministrul Dezvoltarii Economice, Shahin Mustafayev, ministrul Industriei si Energiei, Natig Aliyev, ministrul Afacerilor Externe, Elmar Mammadyarov, presedintele SOCAR, Rovnag Abdullayev.

Fostul director general al Romgaz, Francisc Toth, a declarat in septembrie 2008 Agentiei NewsIn ca Romgaz intentioneaza sa intre pe pietele din Orientul Mijlociu si Africa in viitor, unde "sunt potentiale zacaminte de gaze si titei, lucru care ar fi o mare provocare pentru Romgaz".

Actionarul majoritar al Romgaz este Ministerul Economiei si Finantelor, care detine 85,01% din actiuni, iar restul de 14,99% din actiuni apartine Fondului Proprietatea. Romgaz are ca principal obiect de activitate extractia si inmagazinarea gazelor naturale. Romgaz produce anual circa o treime din consumul de gaze al tarii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
#gaze, #petrol, #romgaz, #socar , #stiri Romgaz