Romgaz vrea gaze din Azerbaidjan

Joi, 10 Septembrie 2009, ora 13:19
1444 citiri
Romgaz vrea gaze din Azerbaidjan

O delegatie a Ministerului Economiei, Romgaz si Transgaz se afla pentru a doua oara in acest an in Republica Azerbaidjan, pentru continuarea negocierilor in ceea ce priveste posibile concesiuni de perimetre de gaze, a declarat Marcel Adrian Piteiu.

"Romania insista in discutiile cu autoritatile din Azerbaidjan pentru ca Romgaz sa obtina concesiuni de perimetre de gaze in acesta tara. Tudor Serban, secretar de stat la Ministerul Economiei se afla zilele acestea acolo, alaturi de reprezentanti ai Romgaz si ai Transgaz", a spus Marcel Adrian Piteiu, informeaza NewsIn.

Delegatia romana incearca sa obtina o posibila colaborare a companiilor din ambele tari.

In acest sens, transportatorul national de gaze, Transgaz, ca membru al companiei de proiect care va dezvolta gazoductul Nabucco, ar putea in viitor sa transporte gazele produse de Romgaz in Azerbaidjan, catre Europa.

Ministrul economiei, Adriean Videanu, s-a mai aflat in Republica Azerbaidjan in acest an, in perioada 1 si 3 iulie, unde a discutat cu presedintele republicii, E.S. Ilham Aliyev, despre o posibila colaborare a companiei azere de stat de petrol si gaze SOCAR cu Oil Terminal, Conpet si Oltchim si Romgaz.

#azerbaidjan, #concesiuni, #gaze, #romgaz, #transgaz , #stiri Romgaz