Transgaz si Romgaz, tinte ale atacurilor cibernetice in 2013

Miercuri, 18 Iunie 2014, ora 09:00
1440 citiri
Transgaz si Romgaz, tinte ale atacurilor cibernetice in 2013

Mai multe companii si institutii publice din Sibiu "care gestioneaza infrastructura critica" au fost, in 2013, tintele unor atacuri cibernetice, printre acestea numarandu-se Transgaz si Romgaz, afirma directorul adjunct al Serviciului Roman de Informatii (SRI) Sibiu, Constantin Calance.

Directorul adjunct al SRI Sibiu, Constantin Calance, a fost intrebat, marti, intr-o conferinta de presa, daca au existat institutii publice si companii din judetul Sibiu care au fost tinte ale unor atacuri cibernetice, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Au fost institutii care au fost supuse atacurilor cibernetice si aici tin sa multumesc reprezentantilor institutiilor care au inteles sa sesizeze si sa ne asigure asistenta necesara pentru a interveni in astfel de situatii. Au fost si institutii si companii nationale, detinatoare, care administreaza, care gestioneaza infrastructura critica", a declarat Constantin Calance.

Potrivit acestuia, in 2013 cinci companii si institutii sibiene au fost atacate cibernetic.

Intrebat daca printre companiile nationale vizate de atacuri cibernetice in 2013 se numara Romgaz si Transgaz, Calance a raspuns: "Da, sigur ca da".

Constantin Calance a precizat ca SRI dispune de specialisti pregatiti sa faca fata atacurilor cibernetice.

"Dupa cum stiti, de curand, mai precis, de anul trecut, Serviciul Roman de Informatii a fost desemnat autoritatea nationala in domeniul cyber intelligence. Este un inceput. Avem acei specialisti care sa asigure expertiza necesara pentru a evalua unele atacuri cibernetice", a spus adjunctul SRI Sibiu.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...
#atacuri cibernetice Romania, #atac cibernetic Transgaz, #compania Romgaz , #stiri Romgaz