Rompetrol investeste 27,5 mil. de dolari la Focsani in primul foraj din afara Kazahstanului

Marti, 31 Iulie 2012, ora 13:16
1642 citiri
Rompetrol investeste 27,5 mil. de dolari la Focsani in primul foraj din afara Kazahstanului

Grupul Rompetrol va investi 27,5 milioane de dolari in urmatorii doi ani, in primul foraj din afara Kazahstanului, care va incepe la Focsani.

Investitiile se vor ridica la 10 milioane de dolari in acest an si 17,5 milioane de dolari in 2013, potrivit Evenimentul Zilei.

Sonda de explorare Kaz 1 este amplasata in nord-vestul unui perimetru concesionat inca din 2005, aproape de localitatea Fitionesti, judetul Vrancea, si va avea o adancime de aproximativ 4.200 de metri.

"27,5 milioane de dolari pentru o sonda este o investitie de nivel mediu spre mare", a precizat specialistul in energie Ionut Purica pentru Business24.

In acelasi timp, compania intentioneaza sa deruleze un program de achizitie de date seismice 2D in zona de sud-vest pentru continuarea cercetarii potentialului petrolifer al perimetrului.

"Este un pas important pentru industria de petrolul si gaze a Kazahstanului si a companiei nationale KazMunayGas (KMG), prima sonda in afara granitelor sale. Pana in prezent, operatiuni de acest gen s-au efectuat, in mod exclusiv, numai pe campurile petrolifere din Kazahstan", a declarat Zhanat Tussupbekov, director general al Grupului Rompetrol.

Grupul Rompetrol este controlat de compania de stat a Kazahstanului KazMunaiGaz. Compania are experienta in explorare si productie de peste 30 de ani, in 24 de tari din patru continente. Compania detine in concesiune cinci perimetre de explorare geologica pe teritoriul Romaniei - in Satu Mare, Zegujani, Gresu, Nereju si Focsani.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#investitii Rompetrol, #Rompetrol Focsani, #sonda Rompetrol Focsani, #investitii Rompetrol Focsani , #Investitii