Ana Diculescu Sova: MFP a pierdut primul proces impotriva RRC

Miercuri, 25 August 2010, ora 13:43
2426 citiri
Ana Diculescu Sova: MFP a pierdut primul proces impotriva RRC

Avocatul Ana Diculescu Sova, de la casa de avocatura NNDKP, a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa, ca Ministerul Finantelor Publice (MFP) a pierdut primul proces impotriva companiei Rompetrol Rafinare (RRC), la Tribunalul Constanta, prin care contesta o majorare de capital de 450 mil. lei, informeaza NewsIn.

"Din apararile facute marti de Ministerul Finantelor, rezulta preocuparea statului de a se gasi solutii pentru rascumpararea obligatiunilor, pana la 30 septembrie in acest an. Ne vom lupta in continuare", a afirmat Ana Diculescu Sova.

Aceasta majorare de capital avea ca scop rambursarea unei parti corespunzatoare din obligatiunile societatii de 570 milioane euro catre statul roman. In prezent, capitalul social al Rompetrol Rafinare este de 2,109 miliarde lei.

Pe de alta parte, Gheorghe Musat, din cadrul Musat&Asociatii, casa de avocatura care reprezinta Rompetrol in procesul intentat CNVM privind cerinta de delistare a RRC de la BVB, a mentionat ca se va ajunge in contencios cat de curand si ca este sigur ca vor castiga procesul pe care Grupul Rompetrol l-a intentat CNVM.

"Plangerea e facuta pe vreo 30 pagini. Nu avem niciun dubiu ca instantele din Romania, asa cum sunt ele, vor obliga CNVM sa-si faca datoria, referindu-se la faptul ca delistarea RRC este un drept legal al companiei. Speram ca aceste litigii se vor sfarsi cat de curand. Nu avem niciun dubiu ca vom castiga", a precizat Gheorghe Musat.

Grupul Rompetrol (TRG - The Rompetrol Group NV) solicita totodata o despagubire financiara de 50 milioane dolari pentru prejudiciul cauzat de emiterea ordonantei CNVM 335/28.07.2010 privind suspendarea dreptului Rompetrol de a delista Rompetrol Rafinare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#mfp, #proces, #rafinare, #rompetrol , #stiri Rompetrol