CNVM pasuieste Rompetrol o luna

Vineri, 04 Septembrie 2009, ora 11:19
1354 citiri
CNVM pasuieste Rompetrol o luna

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a acordat 30 de zile grupului Rompetrol, actionarul majoritar al Rompetrol Rafinare (RRC) si Rompetrol Well Services (PTR), pentru a stabili pretul la care va face ofertele publice la cele doua companii, a anuntat joi arbitrul pietei, potrivit NewsIn.

Astfel, The Rompetrol Group are la dispozitie 30 de zile pentru a intocmi rapoartele de evaluare, pe baza carora sa anunte pretul la care va face ofertele publice de preluare a actiunilor pe care nu le detine la cele doua societati.

Dupa finalizarea rapoartelor de evaluare, care vor fi realizate de evaluatori independenti, grupul petrolier va trebui sa depuna la CNVM in termen de cinci zile documentele de oferta, pentru a fi aprobate de autoritatea pietei de capital.

Astfel, The Rompetrol Group are, in total, un ragaz de 35 de zile - pana in 9 octombrie - pentru a pregati oferta.

Saptamana trecuta, The Rompetrol Group a anuntat ca a inceput sa pregateasca documentatia necesara lansarii ofertei publice de preluare in cazul Rompetrol Well Services (PTR), unde detine 51% din capital, si la Rompetrol Rafinare (RRC), pe care o detine in proportie de 75,32%, in mod direct si indirect.

Totodata, The Rompetrol Group, controlat de compania kazaha KazMunaiGaz, cerea Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) o prelungire a termenului pentru depunerea documentelor, pana la 30 octombrie, pentru cele doua companii, precizand ca nu poate transmite in termenul stabilit de o instructiune a Comisiei documentele aferente lansarii ofertei publice de peluare la Rompetrol Rafinare, avand in vedere complexitatea operatiunii de pregatire a documentatiei.

In 22 iunie, CNVM a emis o ordonanta care a adus si a clarificat problema detinerilor indirecte.

Potrivit noii ordonante, actionarii care ajung sa detina peste 33% sau 50% din capitalul unei companii, in mod direct sau indirect, sunt obligati sa faca oferte publice de preluare, in termen de doua luni de la depasirea pragului prevazut de lege.

De asemenea, si actionarii care detineau deja direct sau indirect mai mult de 33% din capitalul unei companii la data publicarii instructiunii CNVM sunt obligati sa faca ofera de preluare in termen de doua luni de la data intrarii in vigoare instructiunii.

Rompetrol Rafinare si Rompetrol Well Services sunt listate la Bursa de Valori Bucuresti, unde cotatiile actiunilor celor doua societati au inregistrat cateva zile consecutive de cresteri semnificative, ca urmare a anuntului facut de actionarul majoritar.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Angajaţii Amazon au „pozat” drept comercianţi terţi pentru a aduna informaţii de la Walmart, eBay şi alţi rivali ai gigantului american. Aceștia au avut acces la sistemele concurenței...
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
#capital, #companie, #detinere, #oferta, #preluare, #rompetrol , #stiri Rompetrol