CNVM suspenda din nou actiunile Rompetrol

Marti, 09 Martie 2010, ora 12:35
1510 citiri
CNVM suspenda din nou actiunile Rompetrol

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a suspendat incepand de marti de la tranzactionare actiunile Rompetrol Rafinare (RRC), dupa ce luni au fost realizate tranzactii la 0,0751 lei/unitate, pret cu 1,3% mai mare decat cel din oferta publica de preluare derulata de actionarului majoritar, precizeaza NewsIn.

Potrivit deciziei transmise marti dimineata bursei, "se suspenda de la tranzactionarea la BVB actiunile emise de Rompetrol Rafinare SA Constanta incepand cu data de 09.03.2010 si pana la data aprobarii de catre CNVM a amendamentului privind majorarea pretului oferit de catre The Rompetrol Group NV Olanda in cadrul ofertei publice de preluare obligatorie a Rompetrol Rafinare".

CNVM cere, astfel, un nou amendament privind majorarea pretului oferit, la cel putin 0,0751 lei/actiune, "in vederea prevenirii afectarii egalitatii de informare si tratament al investitorilor sau al intereselor acestora".

Este a doua suspendare cauzata de tranzactii cu titluri RRC la un pret superior celui din oferta.

Anterior, CNVM mai aprobase un amendament la oferta RRC, care stabilea pretul de oferta la 0,0750 lei/actiune, pe care The Rompetrol Group a fost obligat sa-l depuna, dupa ce actionarul majoritar a realizat mai multe tranzactii deal, in afara ofertei, la un pret superior celui pe care s-a obligat initial sa il acorde actionarilor minoritari in oferta, de 0,0741 lei.

Luni, grupul Rompetrol a achizitionat mai multe pachete de actiuni Rompetrol Rafinare, care au insumat 1,53% din capitalul companiei, platind vanzatorilor suma totala de 24,3 milioane lei.

Cele 323,6 milioane actiuni RRC au fost transferate prin intermediul a 16 tranzactii speciale (deal), la un pret mediu de 0,0751 lei/unitate, cu 1,3% mai mare decat pretul specificat in oferta publica de preluare derulata de actionarul majoritar.

In urma tranzactiilor, participatia grupului Rompetrol a urcat de la 91,7%, pana la 93,23%, in cadrul Rompetrol Rafinare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#actiuni, #cnvm, #rompetrol , #stiri Rompetrol