Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Conpet va plati 200 milioane lei Grupului Feroviar Roman pentru transportul titeiului si gazolinei

Conpet va plati 200 milioane lei Grupului Feroviar Roman pentru transportul titeiului si gazolinei

Transportatorul national de titei Conpet a incheiat un contract pe trei ani cu Grupul Feroviar Roman SA in valoare de 200,16 milioane lei pentru transportul titeiului si gazolinei cu vagoane cisterna din rampele de incarcare ale Conpet catre rafinarii, potrivit unui anunt al Conpet, citat de NewsIn.

Contractul a fost atribuit prin licitatie deschisa, la care au participat doua companii. Conpet va plati pentru aceste servicii din surse proprii.

Profitul net al Conpet a scazut in 2009 de cinci ori, la 13,5 milioane lei, fata de rezultatul net inregistrat in 2008, de 67 milioane lei, iar afacerile au diminuat usor, la 315,51 milioane lei, potrivit datelor preliminate transmise de companie, la solicitarea NewsIn.


De asemenea, transportul de titei din Romaniaa scazut in 2009 cu 30%, la 8.872.625 tone, fata de cantitatea transportata la nivelul anului 2008, de 12.682.911 tone titei, din cauza scaderii importurilor, potrivit datelor Conpet.


Compania Conpet are circa 2.150 de salariati. Actionarul majoritar al companiei este Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.


Conpet SA este operatorul sistemului national de transport titei si derivate prin conducte, prestand servicii de transport pentru clientii sai, rafinariile romanesti: Petrom (membru OMV), Rompetrol Rafinare, Petrotel - Lukoil Romania, Rafo Onesti si Steaua Romana (in prezent, rafinariile Rafo Onesti si Steaua Romana Campina se afla in proces de retehnologizare). Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1575 ori