Grupul Rompetrol si-a majorat detinerea cu 2,05% in cadrul RRC, in urma preluarii rafinariei VEGA

Sambata, 07 Martie 2009, ora 09:17
1166 citiri
Grupul Rompetrol si-a majorat detinerea cu 2,05% in cadrul RRC, in urma preluarii rafinariei VEGA

The Rompetrol Group si-a marit participatia cu 2,05% in cadrul Rompetrol Rafinare (RRC), in mod indirect, pana la 75,32%, dupa ce a ajuns sa controleze in totalitate compania Rompetrol Bucuresti (VEGA), potrivit unui comunicat transmis, vineri, Bursei.

Rompetrol Bucuresti, care a fost cumparata in totalitate de compania-mama, si ulterior delistata de pe piata Rasdaq, detinea 9,14% din actiunile Rompetrol Rafinare.

The Rompetrol Group a derulat in perioada 29 iulie 2008 - 29 septembrie 2008, o oferta publica de preluare in urma careia a cumparat 113,96 milioane titluri Rompetrol VEGA, pentru suma de 29,63 milioane lei, la un pret de 0,26 lei/titlu, ceea ce reprezinta 6,53% din totalul actiunilor emise de societate.

Intermediarul ofertei a fost casa de brokeraj Tailwind Securities, cumparata recent de omul de afaceri Dinu Patriciu, iar inainte de inceperea ofertei publice, Rompetrol Group NV avea o detinere de 92,46% din totalul titlurilor. Ulterior, grupul Rompetrol a cumparat in totalitate actiunile VEGA si a cerut delistarea companiei de pe piata Rasdaq.

Rompetrol Bucuresti are un capital social de 174,5 milioane lei, divizat in 1,74 miliarde actiuni cu o valoare nominala de 0,10 lei, iar obiectul de activitate al companiei este reprezentat de fabricarea produselor obtinute din prelucrarea titeiului.

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat de principiu un proiect prin care obliga si actionarii care detin in mod indirect participatii mai mari de 33% la o societate sa lanseze oferte publice de preluare.

Potrivit proiectului, atat actionarii care detin in mod direct peste 33% din actiunile unui emitent, dar si cei care controleaza indirect mai mult de 33% sunt obligati sa lanseze oferte publice de preluare, in termen de doua luni.

Ca urmare, actiunile Rompetrol Rafinare (RRC) si Rompetrol Well-Services (PTR) au incheiat sedinta de vineri a Bursei de Valori Bucuresti cu aprecieri pana la limita maxima de variatie, de 15%, in asteptarea unor oferte publice de preluare.

 

Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Trump Media, compania fostului președinte american Donald Trump, care deţine reţeaua de socializare Truth Social, debutează marţi, 26 martie, la bursă, pe piaţa NASDAQ, transmite CNBC....
#actiuni, #detinere, #majorare, #preluare, #rasdaq, #rompetrol, #vega , #stiri Rompetrol