KazMunaiGaz poate obtine un profit de 41% din conversia obligatiunilor Rompetrol Rafinare

Luni, 22 Martie 2010, ora 15:56
1341 citiri
KazMunaiGaz poate obtine un profit de 41% din conversia obligatiunilor Rompetrol Rafinare

Un grup de actionari ai Rompetrol Rafinare (RRC), care detine 2,5% din capital, sustine ca actionarul majoritar al companiei, KazMunaiGaz, poate sa obtina un profit de 41% din vanzarea catre stat a actiunilor preluate in cadrul ofertei de preluare, in urma procesului de conversie a obligatiunilor, informeaza NewsIn.

Astfel, KazMunaiGaz are posibilitatea sa cedeze actiunile RRC catre statul roman la un pret de circa 0,106 lei, mai mare cu 41% fata de cel la care a achizitionat titlurile in oferta, de 0,0751 lei.

"Conform algoritmului descris in Ordonanta de Guvern 118/2003 si completat prin legea de aprobare 89/2005, emitentul poate oferi statului posibilitatea de a intra in actionariatul societatii daca obligatiunile emise de acesta nu sunt platite pana la scadenta. Conform acestei ordonate, obligatiunile nerascumparate pot fi convertite in actiuni la data scadentei prin emiterea de actiuni a caror valoare va fi egala cu valoarea nominala a unei actiuni la data emisiunii (0,1 lei - exprimata in lei inmultit cu raportul dintre cursul de schimb euro/leu comunicat de BNR la data scadentei, adica 30 septembrie 2010 si cursul de schimb euro/leu comunicat de BNR pentru data emisiunii - 30 septembrie 2003", arata comunicatul transmis de actionari.

La cursul de 4,0824 lei/euro, rezulta un pret de circa 0,1061 lei/actiune.

Actionarii minoritari considera ca cea mai buna solutie in cazul Rompetrol Rafinare ar putea fi similara cu cea din actionariatul OMV Petrom, unde minoritarii controleaza circa 7% din actiuni.

Oferta de preluare a Rompetrol Rafinare se incheie in 26 martie. Pana acum, actionarul majoritar a preluat in urma mai multor tranzactii deal 17,23% din actiunile companiei, ajungand sa controleze peste 93% din capital.

Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Trump Media, compania fostului președinte american Donald Trump, care deţine reţeaua de socializare Truth Social, debutează marţi, 26 martie, la bursă, pe piaţa NASDAQ, transmite CNBC....
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
#actionariat, #actiuni, #kazmunaigaz, #oferta, #preluare, #rafinare, #rompetrol , #stiri Rompetrol