Petromidia isi majoreaza capacitatea de rafinare la 5 milioane tone

Marti, 19 Iulie 2011, ora 11:19
1194 citiri
Petromidia isi majoreaza capacitatea de rafinare la 5 milioane tone

Rafinaria Petromidia, din Grupul Rompetrol, isi va creste din 2012 capacitatea de rafinare de la 3,8 milioane tone la 5 milioane tone de materie prima, in urma unor investitii totale de peste 377 milioane dolari. 

Rompetrol Rafinare a anuntat marti ca a inceput ultima faza a programului de crestere a capacitatii de procesare a rafinariei Petromidia, de la 3,8 milioane tone la peste 5 milioane tone de materie prima.

Valoarea investitiilor aferente acestuia se ridica in prezent la 234 milioane dolari, nivelul total fiind estimat la peste 377 milioane dolari.

"Programul face parte din strategia Grupului Rompetrol si a unicului sau actionar - KazMunaiGas, de consolidare si dezvoltare a prezentei in regiunea Europei Centrale si de Est, atat in Romania, Bulgaria, Republica Moldova, Ucraina si Georgia, unde regasim statiile Rompetrol, cat si in tari precum Turcia, Serbia sau Grecia.

De asemenea, acesta sustine obiectivul companiei de pozitionare intre primele 25 de rafinarii din Europa, in baza profitabilitatii si a performantelor operationale", a declarat directorul general al Rompetrol Rafinare, Arman Kairdenov.

Astfel, rafinaria va atinge, prin eliminarea constrangerilor operationale si modernizarea principalelor instalatii de productie, o capacitate de preluare de cinci milioane tone de materie prima, dar si cresterea randamentului de motorina, in acord cu evolutia pietelor de profil.

Compania Rompetrol Rafinare, membra a Grupului Rompetrol, detine doua rafinarii: Rafinaria Petromidia, inaugurata in 1979, si Rafinaria Vega, care proceseaza materie prima venita de la Petromidia (bitumuri, solventi, chimicale industriale).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#petromidia, #capacitate rafinare, #rafinarie petromidia , #stiri Rompetrol