Rompetrol investeste in instalatia de cocsare

Marti, 06 Iulie 2010, ora 17:57
1974 citiri
Rompetrol investeste in instalatia de cocsare

Rompetrol Rafinare, companie a Grupului Rompetrol, a finalizat prima etapa a proiectului de modernizare a instalatiei de cocsare, care este estimat in total la 50 milioane dolari, potrivit unui comunicat emis marti de companie, precizeaza NewsIn.

Prima etapa a proiectului consta in achizitia licentei pentru tehnologie si realizarea documentatiei aferente ingineriei de baza, fiind realizata in parteneriat cu ConocoPhillips, unul dintre liderii sectorului petrolier international.

"Proiectul continua seria de investitii pe care Grupul Rompetrol a initiat-o in 2008 in vederea cresterii capacitatii si complexitatii rafinariei Petromidia.

Valoarea estimata a proiectului este de 50 milioane dolari, iar finalizarea acestuia, preconizata pentru anul 2012, va sustine atat cresterea randamentulului produselor de baza, cat si imbunatatirea conditiilor de mediu", a declarat directorul general al Rompetrol Rafinare, Cosmin Turcu.

Lucrarile vor fi coordonate si realizate de Rominserv, contractorul general al Grupului Rompetrol, iar partenerii americani vor acorda consultanta tehnica de specialitate pe toata durata implementarii proiectului.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#rompetrol, #instalatie, #cocsare, #rafinare , #stiri Rompetrol