Rompetrol Rafinare investeste 10 milioane in rafinarie

Luni, 18 Iunie 2007, ora 02:00
1223 citiri

Rompetrol Rafinare investeste 10 milioane dolari in cea de-a treia faza a unui proiect de crestere a profitabilitatii rafinariei, implementat impreuna cu compania americana HSB Solomon Associates LLC (Solomon), in luna iunie, informeaza un comunicat al companiei.

Proiectul de crestere a profitabilitatii rafinariei - 'Masurarea, Managementul si Maximizarea Marjei Financiare Nete (NCM)' se desfasoara in 4 faze, care constau in evaluarea performantei, dezvoltarea planului de actiune, asistenta la implementare si sustinerea imbunatatirii rezultatelor care intervin ca urmare a parteneriatului.

Conform contractului de consultanta semnat in noiembrie 2006, durata de implementare a celei de-a trei etape este de 18 luni.

Aceasta faza are ca scop cresterea eficientei in sectorul energiei, in optimizare si planificare, pierderile de hidrocarburi, calitatea produselor, eficienta organizationala, mentenanta si siguranta, practici de management pentru unitatile de procesare si control avansat al proceselor.

Ultimul pas al acordului de consultanta va avea ca obiective validarea beneficiilor si reauditarea practicilor de lucru, insusite de reprezentantii rafinariei pe parcursul derularii parteneriatului cu Solomon Associates.

In primul trimestru al acestui an, Rompetrol Rafinare a inregistrat o cifra de afaceri de 664 milioane dolari, in crestere cu 32 la suta fata de perioada similara din 2006. Rafinaria comercializeaza o gama larga de produse, atat pe piata interna cat si pe pe pietele din Bulgaria, Turcia, Georgia, Moldova, Ungaria, Croatia, Bosnia, Albania si Europa Occidentala.

HSB Solomon Associates LLC (Solomon) este o companie membra a American International Group, Inc. (AIG) si ofera servicii industriei globale de rafinare si petrochimie de mai bine de 25 ani.

Solomon realizeaza in prezent benchmarking pentru 80 la suta din capacitatile mondiale de rafinare si pentru 70 la suta din cele de productie petrochimica (etilena). Cu sediul central in Dallas, Texas, Solomon are birouri in Londra, Beijing si Singapore, si reprezentante in New York, Paris, Moscova, Ecuador, Tokyo, si Coreea de Sud.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...