Rompetrol: situatia obligatiunilor, clarificata luna viitoare

Miercuri, 25 August 2010, ora 11:01
1404 citiri
Rompetrol: situatia obligatiunilor, clarificata luna viitoare

Directorul financiar al Grupului Rompetrol, Dmitry Grigoryev, a declarat miercuri, in cadrul unei conferinte de presa, ca grupul va lua decizia finala privind plata obligatiunilor catre statul roman, in valoare de 570 milioane euro, la sfarsitul lunii septembrie, potrivit NewsIn.

"Totalul datoriilor este de 570 milioane euro, cu scadenta la 30 septembrie 2010. Pana in prezent, Rompetrol a platit 71 milioane dolari (54 milioane euro) statului roman, in cuantumul obligatiunilor. Sunt trei variante posibile: acestea pot sa fie rascumparate, convertite sau convertite partial.

Decizia finala o vom lua la sfarsitul lunii septembrie", a precizat directorul financiar al Grupului Rompetrol, Dmitry Grigoryev.

De asemenea, in opinia acestuia, Rafinaria Petromidia trebuie sa continue sa functioneze, chiar daca e pe pierdere, grupul planificandu-si o capacitate de rafinare de peste 5 milioane tone materie prima, in 2011-2012, dupa restructurare, fata de 4,4 milioane tone in prezent.

"In opinia noastra, aceasta companie (Rompetrol Rafinare, care gestioneaza Rafinaria Petromidia, n.r.) are un viitor si, mai devreme sau mai tarziu, va rasari soarele si pe strada noastra", a afirmat Dmitry Grigoryev.

Totodata, reprezentantul Rompetrol a mai spus ca spera ca aceasta criza va trece si ca vrea sa pastreze forta actuala de munca a grupului, de aproape 10.000 angajati.

"Suntem la fel de angajati sa dezvoltam infrastructura si sa mentinem activa forta de munca", a mentionat directorul financiar al Grupului Rompetrol.

Numarul angajatilor grupului se ridica la 9.600, in cele 12 tari in care Rompetrol isi desfasoara activitatile, din care peste 8.000 in Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#rompetrol, #obligatiuni, #stat, #roman , #stiri Rompetrol