Romsilva "inverzeste": Si-a sporit profitul de patru ori fata de estimarile initiale

Marti, 29 Octombrie 2013, ora 14:14
2180 citiri
Romsilva "inverzeste": Si-a sporit profitul de patru ori fata de estimarile initiale
Sursa foto: Ziarmm.ro

Regia Nationala a Padurilor (RNP) - Romsilva a obtinut, in primele noua luni ale acestui an, un profit brut de 120 de milioane de lei, de peste patru ori mai mare decat estimarile initiale de 33 milioane lei, si o cifra de afaceri de 1,156 miliarde de lei, in crestere cu o treime fata de programul de 766,2 milioane de lei, potrivit datelor prezentate marti de directorul general al institutiei, Adam Craciunescu.

"Anul 2013 a fost un an benefic pentru Romsilva. Am reusit sa realizam fata de bugetul planificat prin Hotarare de Guvern o cifra de afaceri pe care am depasit-o cu 30%, tinand cont ca suntem o institutie cu capital de stat. Totodata, profitul pe care l-am reusit la 9 luni se cifreaza la 120 milioane lei, ceea ce reprezinta o depasire cu 365 la suta. Toate aceste cifre par abstracte, dar ca sa le realizezi inseamna organizare, munca, preocupare si disciplina in sistem", a declarat, marti, Adam Craciunescu, intr-o conferinta de presa.

Seful Romsilva a mentionat ca aceste rezultate se datoreaza in primul rand modului in care au fost organizate licitatiile de masa lemnoasa care au adus regiei un plus la preturile de vanzare.

"Aceste rezultate se datoreaza modului in care am organizat licitatiile de masa lemnoasa, pentru ca aceasta este principala sursa de venituri a Romsilva. Am reusit in acest an sa obtinem o crestere a pretului mediu la lemn intre 25 si 35 de lei pe metru cub, datorita acestor licitatii, iar prin masurile intreprinse a disparut de pe piata acel lemn care avea provenienta incerta", a adaugat seful Romsilva.

Romsilva a estimat pentru primele noua luni din acest an o cifra de afaceri de 766,2 milioane de lei si un profit brut de 33 milioane lei.

Directiile Silvice care au obtinut cele mai bune venituri in primele noua luni sunt DS Caras Severin, DS Dambovita, DS Hunedoara, DS Maramures si DS Valcea, unde s-a reusit recuperarea unei suprafete de 2.500 de hectare.

RNP-Romsilva functioneaza din 2010 sub autoritatea Ministerului Mediului si Padurilor si administreaza 3.266.494 hectare de padure aflata in proprietatea statului cu circa 18.000 de angajati, asigurand servicii silvice pentru o suprafata de 1.123.378 hectare fond forestier proprietate publica a unitatilor administrativ teritoriale sau privata a proprietarilor privati.

Din totalul suprafetei administrate, 586.214 hectare se gasesc in arii protejate si cuprind inclusiv ultimele paduri virgine din Europa.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#rezultate financiare Romsilva, #profit Romsilva 2013, #licitatii lemn 2013, #exploatare paduri Romania , #Profit