44 de imobile ale Romsilva, scoase la licitatie de Ministerul Agriculturii

Marti, 21 Iulie 2009, ora 14:40
3678 citiri
44 de imobile ale Romsilva, scoase la licitatie de Ministerul Agriculturii

Cabanele Romsilva care aduc pierderi vor fi scoase la vanzare de catre Ministerul Agriculturii, prin licitatie publica, asa cum s-a intamplat si in cazul fondurilor cinegetice, a declarat, marti, ministrul de resort, Ilie Sarbu.

"Ati vazut astazi procedura (prin care fondurile cinegetice au fost atribuite celor interesati, la licitatii participand si presa, n.r.). Cred ca mai corect decat procedam acum nu se poate. Licitatia e publica, fiecare are informatii si va sti exact cum s-au dat, spre gestionare, fondurile de vanatoare din Romania care apartin statului. Acesta e sensul si asa vom proceda si in cazul cabanelor de vanatoare, cantoanelor si cladirilor abandonate care produc pierderi in fiecare luna. Ce sens are sa le mai tinem? Vom scoate aceste imobile la licitatie publica, iar daca nu va fi nimeni sa le cumpere vom vedea ce vom face cu ele", a afirmat Sarbu.

Contactat de MEDIAFAX, directorul general al Regiei Nationale a Padurilor (RNP) Romsilva, Florian Munteanu, a declarat ca pana in prezent RNP are 44 de cladiri care vor face obiectul vanzarii, iar imobilele vor fi scoase la licitatie pe 14 august.

"Pe langa cele 44 de cladiri mai avem inca trei propuneri din tara, doua dintre acestea fiind centre de prelucrare a rachitei din Braila, respectiv Soveja (judetul Vrancea).

Pana vineri va fi definitivata lista cu imobilele care vor fi scoase la vanzare la licitatia din 14 august. Inainte de aceasta data, pe 30 iulie, o sa fie intalnirea Consiliului de Administratie, unde se va aproba dosar cu dosar si valoarea cladirilor, ulterior urmand a fi postata pe site-ul Regiei lista finala", a spus Munteanu.

El a aratat ca, prin licitatie, se vor vinde doar cladirile, iar terenurile aferente se vor concesiona pe o perioada de 49 de ani sau pe durata existentei imobilelor.

Potrivit directorului general al RNP, Romsilva are in total peste 900 de cladiri. "Este vorba despre cladiri administrative, de productie, ateliere de impletituri, pastravarii, cantoane sau cabane nationalizate.

Dintre acestea, 62 sunt incluse in circuitul turistic", a aratat Munteanu.

Ministerul Agriculturii organizeaza marti si miercuri licitatii publice prin care va atribui celor interesati, in calitate de gestionari, 41 de fonduri cinegetice.

 

#cabane, #imobile, #licitatie, #romsilva, #terenuri , #stiri Romsilva