De saptamana viitoare pot fi ceruti bani pentru lucrari de prevenire a inundatiilor

Joi, 25 August 2011, ora 11:57
1264 citiri
De saptamana viitoare pot fi ceruti bani pentru lucrari de prevenire a inundatiilor

In perioada 1 septembrie - 31 octombrie, APDRP primeste cereri de finantare pentru "Lucrari de refacere si modernizare a infrastructurii de prevenire si de protectie impotriva inundatiilor", conform NewsIn.

Fondurile nerambursabile disponibile pentru investitiile aferente submasurii 125 c vor fi de 62.500.000 de euro. Din aceasta suma, 20% reprezinta contributia Guvernului Romaniei, iar 80% contributia Uniunii Europene.

Depunerea cererilor de finantare se va face la Oficiile Judetene ale Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (OJPDRP), zilnic, in intervalul orar 09:00 - 14:00.

Termenul limita al depunerii cererilor de proiecte pentru aceasta sesiune este luni, 31 octombrie 2011, ora 12:00.

Fondurile pot fi solicitate prin submasura 125 c, de catre comune si Regia Nationala a Padurilor Romsilva (RNP) pentru investitii eligibile precum refacerea sistemului de diguri, a albiilor paraielor, a bazinelor de acumulare, a structurilor de oprire a scurgerilor de apa.

De asemenea, sunt finantate si investitii in reteaua de canale, a stavilarelor cu rol de atenuare a viiturilor, consolidarea terenurilor cu risc de alunecari de teren, lucrari de desecare pentru eliminarea excesului de apa survenit in urma inundatiilor, lucrari de corectare a torentelor.

Submasura 125 c se incadreaza in Axa I - "Lucrari de constructii, refacere si modernizare a infrastructurii de prevenire si de protectie impotriva inundatiilor" (din cadrul Masurii 125 "Imbunatatirea si dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea si adaptarea agriculturii si silviculturii").

Sprijinul public (comunitar si national) acordat in cadrul acestei submasuri este de 100% din totalul cheltuielilor eligibile.

Ajutorul public acordat pentru un proiect de investitie nu va putea depasi 1.500.000 euro/ proiect.

Plafonul minim acceptat pentru un proiect finantat prin Masura 125 Submasura c este de 5.000 de euro - aceasta suma reprezentand valoarea totala eligibila a proiectului.

In cadrul submasurii 125c sunt eligibile numai investitiile de prevenire si protectie impotriva inundatiilor amplasate pe terenuri agricole sau forestiere si/ sau pe cursuri de apa care nu sunt gestionate de Administratia Nationala Apele Romane (torente, paraie cu lungimi mai mici de 5 km), precizeaza APDRP.

Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Un număr tot mai mic de români caută un loc de munca în altă țară și numărul este în scădere de șase ani. Un studiu realizat la nivel global a dezvăluit că românii ar prefera să...
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
#inundatie, #protectie inundatie, #asigurare inundatie, #apdrp , #stiri Romsilva