MTI va prelua de la Romsilva terenuri de 136.000 metri patrati

Joi, 30 Decembrie 2010, ora 15:56
1567 citiri
MTI va prelua de la Romsilva terenuri de 136.000 metri patrati

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) va prelua de la Regia Nationala a Padurilor Romsilva opt terenuri din judetul Timis, cu o suprafata totala de 135.775 metri patrati, necesare constructiei autostrazii Timisoara-Lugoj, informeaza Mediafax.

Terenurile sunt amplasate pe teritoriul oraselor Recas si Remetea Mare, respectiv pe teritoriul Hergheliei Izvin.

"Pentru suprafetele de teren care fac obiectul prezentului proiect de act normativ ROMSILVA si-a exprimat acordul de transfer, cu conditia respectarii reglementarilor UE referitoare la protectia animalelor.

In acest sens se va proiecta o protectie cu panouri fonoabsorbante pe toata lungimea tronsonului de autostrada din zona de impact asupra hergheliei de la Isvin in etapa de proiectare proiect tehnic si detalii de executie", se arata in nota de fundamentare a unui proiect de hotarare de guvern, elaborat de MTI.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania estimeaza ca primele doua tronsoane, cu o lungime de 35,12 kilometri, ale viitoarei autostrazi Timisoara-Lugoj, de 35,6 kilometri, vor costa 878,44 milioane lei (204,62 milioane euro).

#mti, #romsilva, #terenuri, #autostrada , #stiri Romsilva