Romsilva: 500.000 lei pentru reabilitarea hergheliilor

Luni, 29 Martie 2010, ora 02:07
2258 citiri
Romsilva: 500.000 lei pentru reabilitarea hergheliilor

Regia Nationala a Padurilor - Romsilva are in plan pentru acest an investitii in valoare de aproximativ 500.000 lei destinate reabilitarii hergheliilor din administrare si pentru achizitionarea de echipamente si utilaje pentru optimizarea activitatii de crestere a cabalinelor, potrivit institutiei.

Astfel, potrivit datelor furnizate Agentiei NewsIn de Romsilva, investitiile Regiei pentru cabalinele de rasa pentru anul 2010 fac parte din "Programul de optimizare a punerii in valoare a cailor de rasa din hergheliile traditionale de stat din cadrul RNP si reabilitarea bazei materiale a acestora".

"In program sunt propuse investitii pentru reabilitarea infrastructurii hergheliilor aflate in administrarea RNP, precum si pentru achizitionarea de reproducatori sau de material seminal din import, destinat anumitor rase se cabaline.

De asemenea, se va mai investi in achizitionarea de ecografe pentru uzul hergheliilor si achizitionarea de autovane speciale pentru transportul cailor la diferite manifestari sportive si expozitii nationale si internationale", se arata in datele Regiei Nationale a Padurilor.

Romsilva are in administrare un efectiv de aproximativ 3.300 capete, dintre care aproape 1.500 capete fac parte din categoria "Herghelia Nationala".

"Pentru a realiza a optimizare a costurilor, dar si pentru a evita suprapopularea anumitor unitati, vor fi mai putini manji fatati anul acesta, mai putini armasari de monta publica, avand in vedere ca solicitarile acestora pentru statiunile si punctele comunale de monta au scazut foarte mult in ultima perioada.

Programam insa un numar mai mare de iepe mama care sa promoveze in categoria 'Herghelia Nationala'", potrivit Romsilva. In prezent, Regia Nationala a Padurilor - Romsilva are in administrare 13 herghelii de stat si patru depozite de armasari.

Hergheliile administrate de RNP sunt herghelia Beclean din judetul Bistrita Nasaud, hergheliile Jegalia si Dor Marunt din Calarasi, Rusetu si Cislau (Buzau), hergheliile Lucina si Radauti (Suceava), herghelia Slatina (Olt), Izvin (Timis), herghelia Tulucesti din Galati, herghelia Sambata de Jos (Brasov) si herghelia Mangalia din judetul Constanta.

De asemenea, in administrarea Romsilva se afla si Herghelia Balc care este depopulata, fiind doar ferma vegetala.

Regia Nationala a Padurilor (RNP) Romsilva a inregistrat anul trecut un profit brut preliminat de 28,8 milioane lei, cu 6,2% mai mare decat in anul 2008, cand a raportat un rezultat de 27,1 milioane lei si o cifra de afaceri preliminata de 1,08 miliarde lei, in scadere cu 6% fata de anul anterior.

3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
Investițiile la bursă pot fi o modalitate eficientă de a-ți crește veniturile și de a-ți atinge obiectivele financiare pe termen lung, însă este recomandat să ai în vedere câteva...
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
#romsilva, #herghelii, #reabilitare, #investitii , #stiri Romsilva