Actiunile Romtelecom, pe bursele externe din semestrul doi al lui 2008

Miercuri, 27 Februarie 2008, ora 16:33
1245 citiri
Actiunile Romtelecom, pe bursele externe din semestrul doi al lui 2008

Guvernul a aprobat finalizarea privatizarii Romtelecom prin bursa, fiind listate, pentru inceput, 10% din actiunile detinute de stat, a anuntat ministrul comunicatiilor, Karoly Borbely."Ne dorim ca, in toamna, sa finalizam cu succes o procedura de listare la bursa", a declarat ministrul.


Potrivit ministrului comunicatiilor, procedura de selectare a consultantului va fi reluata joi, va dura doua luni, iar pregatirea companiei Romtelecom de catre consultant va dura sase luni.


Ministrul a precizat ca vor fi luate in considerare bursele externe, pentru ca acestea vor indica exact care este valoarea Romtelecom si pot atrage atentia investitorilor asupra mediului de afaceri din Romania, dar nu exclude nici listarea la bursa de la Bucuresti.


Pentru inceput, autoritatile romane intentioneaza sa vanda 10% din actiunile detinute de stat, dar procentul poate creste in urma discutiilor cu compania de consultanta. "Nu am spus ca o sa vindem tot. Procentele cu care vom iesi pe bursa o sa le stabilim in urma discutiilor cu consultantul", a mai spus ministrul.


Statul roman detine aproape 46% din actiunile Romtelecom, iar grupul OTE detine 54,01% din actiunile companiei.