"Criza din Grecia nu va afecta Romtelecom"

Marti, 16 Martie 2010, ora 11:48
1377 citiri
"Criza din Grecia nu va afecta Romtelecom"

Problemele financiare cu care se confrunta Grecia nu vor afecta activitatea Romtelecom, o companie de telecomunicatii care investeste si dispune de suficienti bani lichizi, a declarat, marti, directorul general al operatorului, Yorgos Ioannidis.

"Criza din Grecia nu va afecta Romtelecom. Avem mult cash (bani lichizi - n.r.) si facem investitii in continuare, asa cum am procedat si in anii precedenti. Deci, problemele din Grecia nu vor influenta nici activitatea Romtelecom, nici pe cea a actionarului majoritar, grupul elen OTE, care in 2009 a achizitionat operatorul Telemobil", a spus Ioannidis, citat de Mediafax.

Grecia se afla intr-o situatie financiara si fiscala foarte dificila, dupa ce a anuntat, in luna ianuarie, ca deficitul bugetar a fost anul trecut de 12,7% din Produsul Intern Brut (PIB), nivel de circa trei ori mai mare decat estimarile anterioare ale autoritatilor elene.

Randamentele cerute de investitori pentru a finanta Grecia au crescut puternic din cauza vehicularii in piata a ipotezei default-ului de stat, iar liderii Uniunii Europene si Fondului Monetar International au transmis semnale ca guvernul elen ar putea primi un ajutor financiar extern pentru a depasi momentul dificil.

#criza, #grecia, #romtelecom , #stiri Romtelecom