Doar 30% din angajatii IMM-urilor au participat la cursuri de perfectionare

Luni, 03 Octombrie 2011, ora 15:51
1530 citiri
Doar 30% din angajatii IMM-urilor au participat la cursuri de perfectionare

In 2010 doar pana la 28% dintre reprezentantii companiilor mici sau de tip IMM au participat la sesiuni de instruire, iar 43% dintre cei prezenti au avut loc in clasa, implicand costuri suplimentare din partea firmelor, conform unui studiu realizat de Romtelecom, Bluepoint IT Solutios si OTEAcademy. 

Studiul a fost realizat in perioada mai-iunie 2011 si a avut ca scop analiza tipurilor si nivelurilor de competente care le sunt necesare managerilor pentru dezvoltarea companiilor in care lucreaza, relateaza NewsIn.

"99% dintre respondentii din cadrul studiului au afirmat ca dispun de o conexiune la internet, iar 49% prefera cursurile virtuale pentru ca sunt accesibile in orice moment si implica costuri mult mai mici pentru instruire", se arata in studiu.

Rezultatele studiului au mai aratat ca cele mai cautate cursuri sunt cele de management si leadership (33%), urmate de cele de vanzari (28%), marketing (25%) si cele de cunostinte financiare si/sau de contabilitate (20%).

Companiile foarte mici cauta in special cursuri de cunostinte financiare pentru ca, de regula, proprietarii isi conduc singuri afacerea si dau mai multa atentie aspectelor legate de business-ul respectiv.

"Cu cat o companie este mai mare, cu atat cresc interesul si timpul alocat pentru alte cursuri decat cele de perfectionare a aptitudinilor specifice unei anumite profesii.

IMM-urile au aratat un interes mai mare pentru cursurile de vanzari, de exemplu", mai informeaza studiul citat.

Studiul a fost realizat ca parte a proiectului cu finantare europeana "Imbunatatirea competitivitatii IMM-urilor prin antreprenoriat durabil" (ICIMM), pe un esantion de reprezentanti a 2.000 de companii din segmentul IMM si SOHO, in perioada mai-iunie 2011.

Prin intermediul acestui proiect, persoanele cu functii de conducere din companiile mici si mijlocii din Romania beneficiaza gratuit de cursuri de formare si indrumare pentru dezvoltarea afacerilor si aptitudinilor profesionale.

Proiectul a fost cofinantat de Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. 

#angajati imm, # cursuri perfectionare, # cursuri management, # cursuri vanzari , #stiri Romtelecom