Grecia vinde 10% din actiunile OTE catre Deutsche Telekom

Luni, 06 Iunie 2011, ora 18:59
1324 citiri
Grecia vinde 10% din actiunile OTE catre Deutsche Telekom

Guvernul elen a acceptat sa vanda companiei germane Deutsche Telekom un pachet de 10% din actiunile detinute la compania de telecomunicatii OTE, in incercarea de a-si atinge obiectivele stabilite in programul de privatizare, relateaza ekathimerini.com, citat de NewsIn.

Potrivit unui comunicat al Deutsche Telekom, citat de ekathimerini.com, Grecia si-a exercitat optiunea de a vinde pachetul de 10% din actiunile detinute la OTE pentru o suma de aproximativ 400 de milioane de euro.

Odata ce actiunile vor fi transferate, statul grec va detine 10% plus un vot din compania OTE, iar Deutsche Telekom va detine 40% din actiuni plus un vot.

Guvernul elen anunta recent ca intentioneaza sa vanda participatiile detinute in companiile controlate de stat - OTE Telekom, Postbank, porturile Atena si Salonic, precum si compania de furnizare a apei din Salonic - si sa formeze un fond suveran de investitii, pentru a stopa criticile privind intarzierea masurilor de crestere a veniturilor si reducere a cheltuielilor, potrivit Financial Times.

"Cabinetul si-a reafirmat hotararea de a continua programul de consolidare fiscala", declara ministrul de Finante, George Papaconstantinou.

Potrivit acestuia, deficitul bugetar ar urma sa scada de la 10,5% din PIB, la 7,5% din PIB, pana la sfarsitul anului.

Pe de alta parte, grupul grec OTE a transmis, la sfarsitul lunii trecute, Ministerului roman al Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) ca "in prezent nu poate inainta o oferta pentru actiunile Romtelecom", astfel ca statul roman si oficialii OTE vor merge mai departe cu procesul de listare, dar si cu fuziunea Romtelecom cu Cosmote.

#actiuni ote, #pachet actiuni, #ote, #romtelecom , #stiri Romtelecom