Internetul pentru companii, o piata de 240 mil. de euro in 2007

Marti, 06 Noiembrie 2007, ora 15:27
900 citiri
Internetul pentru companii, o piata de 240 mil. de euro in 2007

Piata serviciilor de internet pentru companii va ajunge, anul acesta, potrivit reprezentantilor Romtelecom, la 240 milioane de euro, in crestere cu 57% fata de nivelul raportat in 2006 de catre ANRCTI.

"In prezent, piata serviciilor de internet pentru companii din Romania valoreaza peste 20 milioane de euro pe luna", a declarat pentru Business Standard Vasile Voicu, director managementul produsului-business de la Romtelecom. Astfel, valoarea pietei de internet pentru companii se va situa anul acesta la 240 de milioane de euro, egala cu valoarea intregii piete de internet de acum un an.

"Valoarea totala a pietei de servicii de acces la internet, inclusiv venituri din acces mobil la internet si acces dial-up, pentru anul 2006, a fost de aproximativ 240 milioane de euro, din care 139 milioane de euro provenind de la persoanele juridice, adica peste 50% din final", au declarat reprezentantii ANRCTI. In 2005, valoarea pietei a fost estimata la 160 milioane de euro.

"Avand in vedere dezvoltarea continua a mediului de afaceri din Romania si, implicit, nevoia de a beneficia de servicii de comunicatii de calitate, segmentul internet nu face exceptie, mai ales daca este furnizat ca parte a unui pachet complex de servicii de comunicatii. Ca atare, tendinta pe aceasta piata este de crestere", este de parere Vasile Voicu. Acesta a mai precizat, totodata, ca piata se indreapta spre conexiunile de internet de mare viteza si ca piata din Romania are una dintre cele mai dinamice rate de crestere din Europa.

Continuarea in <a href=http://www.evz.ro/article.php?artid=312766/ target=_blank>BusinessStandard</a>

<b>Bloombiz</b>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.