Nica: Listarea actiunilor pe care le detine statul la Romtelecom va avea loc "foarte repede"

Joi, 06 Martie 2014, ora 13:53
1981 citiri
Nica: Listarea actiunilor pe care le detine statul la Romtelecom va avea loc "foarte repede"

Listarea pe bursa a actiunilor detinute de statul roman la Romtelecom va avea loc in cursul acestui an, in prezent fiind semnat contractul cu consultantul pentru privatizarea companiei, a declarat, joi, fostul ministru pentru Societatea Informationala, Dan Nica, in conferinta de bilant.

"S-a semnat contractul cu consultantul de privatizarea al Romtelecom si mergem in linie dreapta. Este un program foarte ambitios si ne tinem de acest calendar ca sa avem pentru prima data in decursul acestui an prima listare la bursa si accesul la actiunile detinute de grupul Romtelecom. Este un lucru pe care l-am promis si urmarim matematic ca acest lucru sa se intample, respectiv ca aceste etape sa se indeplineasca cu strictete", a spus Nica.

Desi nu a dorit sa faca precizari in privinta pachetului de actiuni care va fi listat pe bursa si nici perioada exacta din acest an, fostul sef al MSI a afirmat ca spera ca listarea sa se intample foarte repede in decursul acestui an.

"Sper ca listarea sa se intample foarte repede in decursul acestui an. Nu pot sa va dau luna sau alte detalii care tin de alt domeniu pentru ca este vorba de o listare la bursa si de niste lucruri care trebuie pregatite si aranjate, dar am luat toate masurile pentru ca, impreuna cu consultantul si cu ceilalti actionari ai grupului Romtelecom, sa ne asiguram ca acest lucru se va intampla in cele mai bune conditii", a precizat Dan Nica.

MSI a semnat un contract pentru asistenta in cazul privatizarii Romtelecom

Ministerul pentru Societatea Informationala /MSI/ a anuntat marti semnarea contractului pentru asistenta specializata in cazul privatizarii Romtelecom cu reprezentantii consortiului format din SSIF Swiss Capital S.A. (lider de consortiu), UBS Limited, Musat si Asociatii SPARL, si BT Securities S.A.

Conform MSI, obligatiile contractuale ale consultantului constau in furnizarea de servicii de consultanta in procesul de finalizare a privatizarii SC Romtelecom SA, pe tot parcursul procesului de privatizare, elaborarea tuturor documentelor si efectuarea tuturor masurilor a caror necesitate apare pe parcursul procesului de privatizare, inclusiv cele care au ca scop optimizarea procesului de privatizare (achizitii, vanzari active, divizari, fuziuni, conversie etc.), elaborarea si implementarea strategiei de privatizare si propunerea metodei de privatizare.

Pretul contractului este format dintr-o componenta fixa in valoare de zero lei si o componenta variabila reprezentand 2,085% din profitul brut obtinut din vanzarea tuturor sau a unei parti a actiunilor, care include toate taxele si impozitele prevazute de legislatia in vigoare, inclusiv TVA.

'In cazul in care tranzactia actiunilor detinute de statul roman la SC Romtelecom SA nu se realizeaza, componenta variabila a contractului nu trebuie achitata', mentioneaza ministerul de resort.

Termenul stabilit pentru realizarea serviciilor contractuale este 11 august

Termenul stabilit pentru realizarea serviciilor contractuale este 11 august 2014, cu precizarea ca acest termen poate fi prelungit, in functie de circumstante.

Garantia de buna executie a contractului este in cuantum de cinci milioane de lei (scrisoare de garantie bancara de buna executie) si trebuie platita in maximum 7 zile de la data semnarii contractului.

Contractul expira la data de 31 decembrie 2014, termen care poate fi scurtat sau prelungit prin acordul partilor.

Romtelecom este o societate pe actiuni oferind servicii complexe pe piata de comunicatii, de la telefonie fixa la Internet, televiziune digitala, IPTV, servicii combinate de date si voce, precum si un program permanent controlat de Customer Care.

Actionarii Romtelecom sunt Hellenic Telecommunications Organisation SA International, care detine 54,01% din capitalul companiei, si statul roman prin MSI care detine 45,99% din capital.

Grupul elen de telecomunicatii OTE, proprietarul Romtelecom, a raportat joi un profit net de 287,8 milioane de euro pentru intregul an 2013, in scadere cu 34,6% fata de profitul net de 440,2 milioane euro inregistrat in 2012, in conditiile in care in ultimele trei luni ale anului trecut grupul a inregistrat pierderi nete de 188,7 milioane euro, informeaza un comunicat de presa.

Romtelecom a avut, in 2013, un profit operational de 8,4 milioane euro

In ceea ce priveste divizia din Romania, Romtelecom, aceasta a inregistrat in 2013 un profit operational de 8,4 milioane euro, in scadere cu 85,3% fata de rezultatul operational de 57,3 milioane euro inregistrat in 2012. Veniturile Romtelecom au scazut usor cu 1,6% pana la 609,5 milioane de euro.

La data de 31 decembrie 2013, Romtelecom avea 2,252 milioane linii telefonice fixe (in scadere cu 3,3% in ritm anual), in timp ce numarul abonatilor la serviciile de Internet in banda larga a crescut cu 4,5% in ritm anual pana la 1,249 milioane iar numarul abonatilor la serviciile de televiziune a crescut cu 7% pana la 1,353 milioane

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
#romtelecom listare, #romtelecom bursa, #nica romtelecom , #stiri Romtelecom