OTE a vandut divizia macedoneana Cosmofon companiei Telekom Slovenije

Luni, 30 Martie 2009, ora 14:00
1065 citiri
OTE a vandut divizia macedoneana Cosmofon companiei Telekom Slovenije

OTE, cea mai mare companie de telefonie din Grecia, a decis sa vanda divizia macedoneana de telefonie mobila Cosmofon si lantul de magazine Germanos Telekom Skopje catre Telekom Slovenije, a anuntat luni grupul, citat de Reuters.

OTE va vinde diviziile pentru 190 milioane euro. Grupul OTE a fost nevoit sa vanda Cosmofon din cauza unor reglementari, dupa ce Deutsche Telekom a cumparat un pachet de 25% din compania greceasca anul trecut.

Deutsche Telekom detine T-Mobile, cel mai mare operator de telefonie mobila din Macedonia. "Aceasta achizitie ne completeaza activitatile deja existente in Macedonia si este o continuare a strategiei de extindere in sud-estul Europei", a declarat presedintele Telekom Slovenije, Bojan Dremelj.

Cosmofon avea in Macedonia o cota de piata de circa 30%, cu vanzari de 66 milioane euro in 2008. Afacerea trebuie sa fie aprobata de autoritatile de reglementare din Macedonia, mai arata comunicatul grupului. "Pretul de vanzare este usor peste estimarile mele, ce erau de circa 180 milioane euro", a spus Vangelis Karanikas, analist in cadrul HSBC Securities.

Grupul OTE, care controleaza Romtelecom, a anuntat vineri o scadere cu 56%, la 100,1 milioane euro, a profitului net din al patrulea trimestru.

Operatorul german de telecomunicatii Deutsche Telekom a cumparat anul trecut 25% din OTE, ca parte a strategiei sale de expansiune a afacerilor din Europa de Sud-Est, unde opereaza OTE. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#divizie, # achizitie, # companie, # , #stiri Romtelecom