OTE nu vrea sa cumpere actiunile statului la Romtelecom

Luni, 30 Mai 2011, ora 14:25
4221 citiri
OTE nu vrea sa cumpere actiunile statului la Romtelecom

Ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, a anuntat ca grupul din Grecia OTE nu este interesat sa cumpere actiunile pe care statul roman le detine la Romtelecom, motivand ca momentul este inoportun pentru astfel de achizitii, anunta Mediafax,

"Scrisoarea grupului elen OTE a sosit vineri, 27 mai", a afirmat Valerian Vreme.

Ministrul Comunicatiilor a mai precizat ca mai multe detalii vor fi prezentate intr-un comunicat care va fi transmis in cursul zilei de luni.

In urma cu 12 zile, ministrul Vreme a afirmat, dupa o intalnire cu reprezentantii OTE, ca grupul va inainta, pana la 27 mai, o propunere concreta privind pachetul de actiuni detinut de statul roman la Romtelecom.

"Poate fi o propunere de cumparare, de colaborare, de fuziune (cu operatorulde telefonie mobila Cosmote - n.r.) sau listare a actiunilor detinute de statul roman la Romtelecom pe piata de capital", a spus ministrul.

Presedintele si directorul general al OTE, Michael Tsamaz, arata atunci, intr-o declaratie de presa transmisa de Romtelecom, ca grupul elen va pregati "o propunere scrisa privind viitorul investitiilor in Romania".

Vreme a anuntat, in noiembrie 2010, ca statul doreste sa vanda pachetul de actiuni pe care il detine la Romtelecom, reprezentand 45,99% din capitalul social, si a cerut companiei elene OTE sa vina cu o oferta de pret pana la finele anului.

Ulterior, termenul a fost decalat cu trei luni, iar in martie a fost amant pana la finele lunii mai.

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#achizitie actiuni romtelecom, #actiuni romtelecom, #ote, #romtelecom, #valerian vreme, #vreme , #stiri Romtelecom