Romtelecom a preluat Boom TV

Joi, 03 Martie 2011, ora 15:46
2101 citiri
Romtelecom a preluat Boom TV

Romtelecom a semnat cu DTH Television Group contractul pentru preluarea activelor si a bazei de clienti Boom TV, iar pretul total al tranzactiei se va stabili in functie de numarul de clienti efectiv preluati, a anuntat joi compania, transmite NewsIn.

Romtelecom a notificat, de asemenea, Consiliul Concurentei privind aceasta preluare pe baza ofertei ferme depuse.

Money.ro informa marti ca Romtelecom ofera 8 milioane euro pentru achizitia activelor Boom TV, fiind singura companie interesata de preluarea operatorului, aflat in insolventa.

Astfel, in planul de reorganizare realizat de Casa de insolventa Transilvania, lichidatorul propune inceperea negocierilor cu Romtelecom pentru valorificarea activelor existente in patrimoniul DTH Television Grup, firma aflata in insolventa si care detine platforma Boom TV de servicii de televiziune prin satelit.

Pretul minim de adjudecare al bunurilor din patrimoniu nu va putea fi mai mic decat valoarea de evaluare de 7,32 milioane euro, plus TVA, in conditiile in care cumparatorul preia un numar de 95.000 abonati.

In cazul in care numarul abonatilor transferati este mai mic de 95.000, atunci pretul de vanzare va putea fi diminuat corespunzator cu 80,08 euro/abonat.

In ceea priveste plata pretului de vanzare, administratorul judiciar propune o plata esalonata.

Astfel, o parte din pretul de valorificare va fi incasat in termen de 15 zile de la data primei finalizari, iar diferenta va fi achitata la finalul procesului de transfer a activelor din patrimoniul DTH in cel al cumparatorului, in functie de numarul abonatilor transferati la cumparator.

Totodata, valoarea avansului achitat in termen de 15 zile de la data primei finalizari nu va fi mai mic de 4 milioane euro, plus TVA, se mai arata in planul de reorganizare realizat de Casa de Insolventa Transilvania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#romtelecom, #boom tv, #achizitii , #stiri Romtelecom