Romtelecom a scos din grila televiziunile Look TV si Look Plus. Afla motivul

Vineri, 01 August 2014, ora 14:55
2904 citiri
Romtelecom a scos din grila televiziunile Look TV si Look Plus. Afla motivul

Romtelecom a scos din grilele sale Look TV si Look Plus, care difuzeaza Liga 1, intrucat nu s-a ajuns la un acord privind retransmiterea acestor televiziuni, au anuntat reprezentantii companiei.

"Pana in acest moment, Romtelecom si ISB (Intel Sky Broadcast Ltd., care detine drepturile de difuzare ale meciurilor din Liga 1 si este actionar al Look TV si al Look Plus, n.r.) nu au ajuns la un acord privind retransmiterea canalelor Look TV si Transilvania Live (Look Plus). Speram sa reusim sa incheiem in scurt timp negocierile, in avantajul dumneavoastra (al clientilor, n.r.), si astfel sa va putem oferi in cel mai scurt timp acces la cele 2 canale, Look Plus si Look TV ", se spune in mesajul care a fost publicat pe contul oficial de Facebook al Romtelecom, potrivit Mediafax.

Potrivit unor comentarii ale clientilor Romtelecom, postate pe pagina de Facebook a companiei, cele doua televiziuni au fost scoase din grile joi. Look TV si Look Plus erau retransmise in grilele de cablu, satelit si IPTV (prin internet) ale Romtelecom.

Pe 2 iulie, reprezentantii Romtelecom au declarat ca negociaza retransmiterea in continuare a Look TV si Transilvania Live (care ulterior s-a transformat in Look Plus), in conditiile in care aceste televiziuni au decis sa renunte, de la 1 iulie, la regimul "must carry" si sa solicite tarife pentru retransmisie din partea cablistilor.

Liga Profesionista de Fotbal a anuntat, pe 4 martie, semnarea unui parteneriat media pe cinci ani cu firma Intel Sky Broadcast din Malta, avand ca obiect comercializarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga I. Conform contractului, Liga Profesionista de Fotbal va incasa anual de la Intel Sky Broadcast suma neta de 27,5 milioane de euro pe sezon in cei cinci ani.

Memorandum de intelegere incheiat de Look TV si Transilvania Live cu Intel Sky Broadcast Ltd.

Televiziunile generaliste Look TV si Transilvania Live (care ulterior s-a transformat in Look Plus, n.r.) au anuntat, pe 2 aprilie, intr-un comunicat remis agentiei Mediafax, ca au incheiat un memorandum de intelegere cu Intel Sky Broadcast Ltd. privind difuzarea in direct a meciurilor de fotbal din campionatul Liga I si Cupa Ligii.

Pana in prezent, compania UPC si platforma sa de satelit, Focus Sat, dar si reteaua iNES IPTV (care transmite televiziuni prin internet) au anuntat, prin intermediul unor comunicate de presa, ca au semnat acorduri de distributie cu Intel Sky Broadcast Ltd. pentru transmisia celor doua televiziuni Look TV si Look Plus.

Totodata, Look TV si Look Plus au anuntat, intr-un comunicat remis pe 14 iulie, ca au incheiat "un numar semnificativ de contracte de retransmisie cu distribuitori de servicii de programe audiovizuale".

Pe 29 mai, compania de telecomunicatii RCS&RDS a anuntat, intr-un comunicat remis , ca a depus plangere la Consiliul Concurentei impotriva Ligii Profesioniste de Fotbal, intrucat "vanzarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga 1 s-a facut cu incalcarea legislatiei concurentei".

Totodata, RCS&RDS a scos, pe 30 iunie, din grilele sale de cablu analogic si digital televiziunile Look TV si Transilvania Live, la nivelul intregii tari, inclusiv in Bucuresti, intrucat aceste televiziuni au decis sa renunte de la 1 iulie la regimul "must carry", dupa cum au declarat la momentul respectiv surse din media. Look TV si Transilvania Live nu erau retransmise si pe platforma de satelit Digi a RCS&RDS.

Pe de alta parte, pe 30 iulie, Consiliul Concurentei a anuntat, intr-un comunicat, ca a declansat o investigatie asupra modului in care Liga Profesionista de Fotbal (LPF) a vandut drepturile de televizare ale meciurilor din cadrul competitiei Liga I.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Romtelecom servicii, #televiziunea Look TV, #grila programe Romtelecom , #stiri Romtelecom