Romtelecom are 4,4 milioane abonati

Joi, 26 Noiembrie 2009, ora 12:27
1745 citiri
Romtelecom are 4,4 milioane abonati

Romtelecom a atins un numar "deloc neglijabil" de clienti pe segmentul serviciilor de acces la Internet prin tehnologie fara fir, numerosi abonati la telefonia fixa sau televiziunea prin satelit optand si pentru aceste servicii, a declarat, joi, Ovidiu Ghiman, director in cadrul operatorului.

"Un numar semnificativ de clienti Romtelecom care s-au abonat la serviciile de telefonie fixa sau televiziunea prin satelit au optat si pentru serviciul de Internet broadband mobil. Numarul lor nu este deloc neglijabil", a afirmat Ghiman, prezent la conferinta Mediafax talks about Telecom Industry, fara a da mai multe detalii.

Ghiman este director pentru Strategie si Dezvoltarea Afacerii in cadrul operatorului national de telefonie fixa.


In septembrie 2008, Romtelecom a castigat licitatia pentru licenta de telecomunicatii in benzile de frecvente de 410-415 MHz si 420-425 MHz.


La inceputul lunii aprilie 2009, operatorul a lansat serviciul de acces mobil la Internet in baza acestei licente, care permite si furnizarea de servicii de telefonie mobila.


Ghiman a afirmat ca strategia operatorului a vizat, cu precadere, promovarea serviciului de acces mobil la Internet.


"Credem ca Internetul mobil este o optiune viabila pentru reducerea decalajului digital intre zonele urbane si rurale", a mai spus reprezentantul companiei.


Numarul de abonamente contractate de clientii Romtelecom a crescut cu 7% in perioada septembrie 2008 - septembrie 2009, de la 4,1 milioane la 4,4 milioane de unitati.


Baza de clienti s-a majorat cu 32% pe segmentul serviciilor de Internet broadband, la peste 750.000 de utilizatori, respectiv cu 49% pentru televiziunea DTH (prin satelit), la 831.000.


Datele operatorului arata ca 90% dintre conexiunile realizate in baza licentei 410-415 MHz si 420-425 MHz furnizeaza servicii de Internet mobil catre clientii interesati.


Romtelecom este controlata de grupul elen de telecomunicatii OTE, care detine 54,01% din actiunile operatorului, restul titlurilor revenind statului roman.

 

#abonati, #acces, #broadband, #internet, #romtelecom , #stiri Romtelecom