Romtelecom nu ia in calcul noi externalizari de personal pana la finele anului

Marti, 16 Martie 2010, ora 12:23
1572 citiri
Romtelecom nu ia in calcul noi externalizari de personal pana la finele anului

Romtelecom nu ia in calcul noi externalizari de personal pana la finele anului, dar daca mediul concurential si evolutia companiei vor impune astfel de masuri, acestea vor fi puse in practica, a declarat, marti, directorul general al companiei, Yorgos Ioannidis. 

"Actionam pe o piata extrem de concurentiala si, in acest context, pentru a rezista, Romtelecom trebuie sa se adapteze si sa-si eficientizeze costurile si ofertele", a spus Ioannidis, citat de Mediafax.

La inceputul acestui an, Romtelecom a transferat catre Ericsson Romania aproximativ 400 angajati care activau in departamentele Comutatie si Electroalimentare, in baza unui acord pe o perioada de cinci ani pentru externalizarea unor operatiuni de teren.

Pe de alta parte, operatorul a anuntat, in februarie, ca va disponibiliza, de la 1 mai, un numar de 600 de salariati din divizia Operatiuni, in vederea reducerii costurilor si cresterii eficientei companiei, pe fondul presiunii competitionale.

La finele anului 2009, operatorul national de telefonie fixa avea putin peste 10.000 de salariati.

"La inceputul anului trecut, Romtelecom nu lua in calcul disponibilizari semnificative de personal, dar incepand cu luna septembrie situatia pe piata telecomunicatiilor s-a inrautatit.

Practic, de la preluarea mandatului, in 2007, n-am intalnit o astfel de situatie.

Nici una din ofertele noastre nu a avut efectul scontat.

Pentru a avea oferte competitive, Romtelecom trebuie sa fie eficient, iar daca eficienta impune externalizari sau disponibilizari de personal, nu vom ezita sa actionam in aceasta directie pentru a ramane pe piata", a spus Ioannidis.

El a adaugat ca, in prezent, Romtelecom nu discuta eventuale externalizari de personal cu niciun partener.

 

#externalizari, #personal, #romtelecom , #stiri Romtelecom