Romtelecom se asteapta la o crestere a veniturilor in 2010 si la stabilizarea pietei

Marti, 16 Martie 2010, ora 15:07
1220 citiri
Romtelecom se asteapta la o crestere a veniturilor in 2010 si la stabilizarea pietei

Compania Romtelecom, controlata de grecii de la OTE, se asteapta la o crestere a veniturilor in acest an si la stabilizarea pietei telecom, dupa ce a inregistrat o reducere a incasarilor cu 7,2% in 2009, pe o piata in cadere cu 20%, a declarat marti directorul general Yorgos Ioannidis.

"Cred ca scaderea de 20% a veniturilor anul trecut a venit ca o consecinta a precautiei oamenilor, care au vrut mai intai sa inteleaga ce se va intampla in familiile si in companiile in care lucreaza. Daca te afli intr-o perioada dificila, in care nu stii ce se va intampla in ziua urmatoare, incepi sa fii mult mai atent in privinta cheltuielilor", a spus Ioannidis.

Directorul Romtelecom s-a ferit sa ofere estimari exacte, anticipand insa ca oamenii vor fi in continuare atenti in ceea ce priveste cheltuielile, insa a exclus o noua scadere de 20% a pietei, asteptandu-se la o oarecare stabilizare.

"Ne asteptam sa ne miscam mai bine decat anul trecut in ceea ce priveste veniturile, iar toate initiativele noastre urmaresc acest scop, dar e dificil sa previzionezi comportamentul consumatorilor, deoarece discutam despre un mecanism care are prea multi parametri.

Ar putea ca ceva sa mearga prost intr-un domeniu care initial nu pare a avea nicio legatura cu telecomunicatiile, dar care poate declansa o reactie in lant in intreaga piata", a explicat Ioannidis.

Intrebat de situatia Greciei, tara afectata de o grava criza bugetara, si de o posibila extensie catre companiile grecesti din Romania, Ioannidis a spus ca nu crede ca grupul-mama, OTE, si Romtelecom vor fi afectate, deoarece detin lichiditati.

"Suntem una din companiile de telecomunicatii care detin lichiditati, ceea ce ne ofera posibilitatea de a realiza investitii, in produse, in diverse initiative, chiar si in aspecte privind calitatea, pentru a veni in sprijinul clientilor.

De aceea, ce se intampla acum in Grecia nu va avea un impact asupra Romtelecom si nici asupra OTE, iar OTE si Cosmote au demonstrat asta, prin achizitia Zapp in Romania", a sustinut Ioannidis. Veniturile Romtelecom au scazut in 2009 cu 7,2%, la 807,7 milioane euro, de la 869,9 milioane euro in 2008. 

#romtelecom, #ote, #ioannidis, #venituri , #stiri Romtelecom