Romtelecom si Cosmote se vor numi Telekom

Joi, 01 Mai 2014, ora 08:23
2268 citiri
Romtelecom si Cosmote se vor numi Telekom

Romtelecom si Cosmote Romania vor putea sa utilizeze brandul "Telekom", dupa ce actionarii operatorului elen de telecomunicatii OTE au aprobat miercuri un acord de licentiere intre Deutsche Telekom si cei doi operatori romani.

La adunarea generala au participat actionari reprezentand 67,97% din capitalul OTE, se arata intr-un comunicat al operatorului elen de telecomunicatii, conform Mediafax.

Actionarii au aprobat incheierea acordului de licentiere intre Deutsche Telekom, Romtelecom si Cosmote Romania, precum si termenii de baza ai acestuia.

Potrivit informatiilor publicate pe site-ul OTE in 8 aprilie, in urma acordului cu Deutsche Telekom, Romtelecom si Cosmote Romania vor dobandi dreptul de utilizare a brandului "Telekom".

Acordul va intra in vigoare odata cu semnarea acestuia

Acordul va intra in vigoare odata cu semnarea acestuia si va avea o durata de valabilitate nedeterminata.

Romtelecom si Cosmote Romania vor putea, prin acest acord, sa inregistreze in Romania o denumire corporatista care sa contina numele "Telekom" si sa o foloseasca in si in afara tarii.

Cei doi operatori de telefonie vor putea sa foloseasca marca Deutsche Telekom pentru oferirea, distributia si promovarea serviciilor si produselor licentiate. Marca va putea fi utilizata in magazinele licentiate, cladiri, echipamente, documentele de afaceri, imbracamintea angajatilor, adresele de email, precum si la inregistrarea domeniilor de Internet.

Totodata, cele doua companii vor avea dreptul de sublicentiere a brandului numai subsidiarelor detinute integral, precum si partenerilor de distributie, in anumite conditii.

Tariful de licentiere va fi de 0,25% din veniturile nete ale Romtelecom si Cosmote

Tariful de licentiere va fi de 0,25% din veniturile nete ale Romtelecom si Cosmote Romania, precum si din veniturile nete obtinute de companiile care au sublicentiat marca, din comercializarea produselor si serviciile oferite.

Surse din Romtelecom au declarat la jumatatea lunii martie ca Romtelecom si-ar putea schimba denumirea in Romania Telecom sau Telecom Romania pana la finele acestui an, daca propunerea agreata de Consiliul de Admnistratie va fi aprobata de actionari, iar serviciile operatorului, cat si cele ale Cosmote vor fi promovate sub brandul "T" al Deutsche Telekom.

Sursele citate au mai spus ca in cazul Cosmote Romania, unde Romtelecom detine 30% din actiuni, operatiunile companiei de telefonie mobila vor trece sub denumirea T-Mobile.

"In cazul Cosmote vom avea T-Mobile, iar la Romtelecom se discuta varianta serviciilor sub denumirea T-Home. Intr-un fel sau altul, la finalul procesului de rebanding, cei doi operatori se vor identifica cu brandul 'T' al Deutsche Telekom", au mai spus sursele.

Compania Romtelecom este controlata de grupul elen OTE - 54,01% si statul roman - 45,99%. Actionarul majoritar al OTE este grupul german Deutsche Telekom.

In 2013, Romtelecom si Cosmote Romania au consemnat afaceri cumulate de aproape 1,1 miliarde de euro, din care Romtelecom - 609,5 milioane de euro.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#romtelecom comote, #rebranduire telekom , #stiri Romtelecom