Romtelecom va disponibiliza 600 de salariati

Joi, 18 Februarie 2010, ora 16:03
2635 citiri
Romtelecom va disponibiliza 600 de salariati

Romtelecom va disponibiliza, de la 1 mai, un numar de 600 de salariati din divizia Operatiuni, in vederea reducerii costurilor si cresterii eficientei companiei, pe fondul presiunii competitionale, a anuntat operatorul.

La finele anului 2009, operatorul national de telefonie fixa avea putin peste 10.000 de salariati, informeaza Mediafax.

Pe langa cei 600 de salariati care vor parasi compania de la inceputul lunii mai, alti circa 400 de angajati au fost transferati catre Ericsson Romania de la 11 ianuarie.

"Piata de comunicatii din Romania este una dintre cele mai competitive din Europa si, drept urmare, presiunea la care este expusa Romtelecom este pe masura.

In plus, situatia economica a Romaniei, in declin in comparatie cu anii anteriori, a intensificat presiunea exercitata asupra tuturor operatorilor", se arata intr-un comunicat al Romtelecom.

In aceste conditii, se precizeaza in comunicat, Romtelecom trebuie sa se schimbe continuu pentru a raspunde noilor realitati si sa vina in permanenta cu oferte mai bune pentru clientii sai, pentru a-si pastra competitivitatea pe piata.

"In afara acestor presiuni competitionale, Romtelecom trece printr-un proces de transformare, de la simplul operator de telefonie care era in urma cu doar cativa ani la furnizorul de divertisment si solutii complexe IT&C. Pentru a reusi in toate aceste directii, Romtelecom trebuie sa controleze cu strictete costurile si sa-si sporeasca eficienta", se mai spune in comunicat.

Potrivit datelor Romtelecom, in divizia Operatiuni, cea mai mare din cadrul companiei, se vor extinde doua solutii deja aplicate partial in prezent cu rezultate bune, respectiv trecerea la unitati de teren formate dintr-o singura persoana (de la echipele de doua persoane) si introducerea altor proceduri de lucru si aplicatii software in dispeceratele care nu le utilizeaza deja.

"Se implementeaza astfel o noua schema de organizare si abordare a muncii in cadrul diviziei Operatiuni, care va rezulta si in reducerea a 600 de posturi. Principala modificare va fi tranzitia de la echipe de doi angajati, la unitati ce includ un angajat.

La finalul acestui proces vor fi aproximativ 1.500 unitati active de teren, cu circa 300 mai multe decat in prezent, astfel incat serviciile oferite clientilor vor fi pastrate cel putin la acelasi nivel de calitate", se mai spune in comunicat.

Romtelecom se va asigura ca riscurile la care ar putea fi expusi angajatii sunt minimizate prin introducerea de noi proceduri de lucru, echipamente de protectie mai performante si prin organizarea de cursuri prin care sa creasca nivelul de constientizare a importantei folosirii acestor instrumente.

O alta schimbare se refera la cele patru dispecerate de la nivelul intregii tari, prin introducerea de aplicatii software si proceduri in vederea cresterii productivitatii.

"Eficienta acestor centre va fi de asemenea extinsa prin micsorarea numarului de sarcini repetate inutil. Unele posturi (tehnicienii de repartitor) nu vor mai exista ca urmare a acestei reorganizari, avand in vedere ca au devenit redundante in ultimii ani", se mai spune in comunicat.

Toti angajatii care parasesc compania vor primi pachete financiare compensatorii.

"Pentru plecarile prin acordul partilor, pachetul va avea valoare dubla fata de ceea ce prevede contractul colectiv de munca in vigoare. Cuantumul acestora este in functie de vechimea in organizatie. In plus, toti angajatii care parasesc organizatia vor primi consultanta gratuita pentru gasirea unui loc de munca", se mentioneaza in comunicat.

Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri, 24 aprilie, la Tulcea, că TAROM va primi până la finele lunii ajutor din partea Comisiei Europene şi apoi va intra într-o...
#angajati, #costuri, #disponibilizari, #romtelecom , #stiri Romtelecom