Romtelecom va fi listata la bursa in 12 luni

Vineri, 01 Iulie 2011, ora 17:45
1673 citiri
Romtelecom va fi listata la bursa in 12 luni

Romtelecom va fi listata la bursa in 12 luni, consultantul si casa de avocatura care vor asista procesul urmand sa fie numite pana la 1 septembrie, conform Mediafax.

"In urma negocierilor cu partea elena (grupul OTE, actionarul majoritar al Romtelecom n.r.) am stabilit un grafic clar si precis cu privire la listarea Romtelecom.

Vom scoate pe bursa fie o parte, fie intreg pachetul de actiuni pe care statul roman il detine la Romtelecom sau din viitoarea entitate care va rezulta din fuziunea cu operatorul Cosmote Romania, daca acest proces se va avea loc.

OTE nu intentioneaza sa vanda nicio actiune in acest proces, cel putin la acest moment", a declarat vineri ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme. 

Romtelecom este cel mai mare operator local de telefonie fixa si are ca actionari OTE - 54,01% si Ministerul Comunicatiilor - 45,99%.

Ministrul Comunicatiilor a anuntat, in noiembrie 2010, ca statul doreste sa vanda pachetul de actiuni pe care il detine la Romtelecom si a cerut companiei elene OTE sa vina cu o oferta de pret pana la finele anului. Tot atunci, el a evaluat pachetul detinut de stat la Romtelecom la circa un miliard de euro.

Ulterior, termenul a fost decalat cu trei luni, iar in martie a fost amanat pana la finele lunii mai.

In februarie, Vreme declara ca Romtelecom si Cosmote Romania ar putea fuziona inainte de inceperea procesului de listare a actiunilor primului operator telecom.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#romtelecom, #cosmote, #romtelecom bursa, #ote , #stiri Romtelecom