Tariful de acces total la reteaua Romtelecom, redus la 6,02 euro/luna

Marti, 22 Iunie 2010, ora 14:42
1531 citiri
Tariful de acces total la reteaua Romtelecom, redus la 6,02 euro/luna

Tariful de acces total la bucla locala a Romtelecom va fi redus cu 28,1%, la 6,02 euro/luna, incepand cu data de intai a lunii urmatoare dupa intrarea in vigoare a unui proiect de decizie al Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), relateaza Mediafax.

De asemenea, pentru accesul partajat la reteaua Romtelecom, ANCOM a stabilit un tarif de acces de 3,17 euro/luna, fata de tariful actual de 4,20 euro/luna, in scadere cu 24,5%, se arata intr-un comunicat al ANCOM remis MEDIAFAX.

"Incepand cu 1 ianuarie 2011, tariful pentru acces partajat la bucla locala va scadea la 2,14 euro/luna, iar de la 1 iulie 2011, la 1,11 euro/luna", se mai spune in comunicat.

Presedintele ANCOM, Catalin Marinescu, spune ca tariful pentru acces total la bucla locala agreata este unul dintre cele mai competitive la nivelul Uniunii Europene, situandu-se pe locul trei dupa cele din Polonia si Estonia si sub media europeana de 8,55 euro/luna.

"Ne asteptam ca operatorii sa se foloseasca de aceasta reglementare pentru a lansa servicii de internet de banda larga la tarife avantajoase pentru utilizatori", a afirmat Marinescu.

In acelasi timp, ANCOM a decis mentinerea obligatiilor Romtelecom privind furnizarea accesului la propria retea, avand in vedere cota de piata de 69% detinuta de operator pe piata relevanta a serviciilor de acces la elemente de infrastructura (inclusiv acces neconditionat la bucla locala), reteaua greu de duplicat pe care acesta o opereaza si imposibilitatea furnizorilor alternativi de a avea acces la solutii alternative viabile la nivel national (retele alternative de acces).

"ANCOM urmeaza sa notifice Comisiei Europene si autoritatilor nationale de reglementare din celelalte state membre ale Uniunii Europene setul de masuri propuse.

Comisia Europeana si celelalte autoritati de reglementare vor putea transmite ANCOM comentarii si observatii in termen de o luna de la data notificarii", se arata in comunicat.

In ceea ce priveste proiectul de decizie privind stabilirea procedurii de solutionare a litigiilor, autoritatea de reglementare a propus o serie de masuri menite sa raspunda nevoilor concrete ale partilor, ce s-au ivit pe parcursul procedurii de solutionare a litigiilor, si in acelasi timp sa asigure incadrarea in termenul legal de maxim patru luni pentru solutionarea acestora.

In acest sens, ANCOM a introdus termene certe pentru anumite acte procedurale, a redus unele termene procedurale, a reglementat expres unele institutii procedurale prevazute de Codul de procedura civila (precum amanarea, suspendarea sau perimarea litigiului) si a clarificat regimul informatiilor confidentiale, precum si pe cel al comunicarii actelor de procedura.

Tot in cadrul sedintei Consiliului Consultativ au fost adoptate si doua decizii referitoare la resursele de numerotatie: o decizie privind alocarea si utilizarea numerelor nationale scurte de forma 19vx(y) pentru servicii de interes public la nivel national si o decizie prin care se modifica si se completeaza cadrul de reglementare existent, in vigoare din septembrie 2007.

"Prin cele doua documente se deschid spre alocare numerele nationale scurte de forma 19vx(y) pentru servicii de interes public la nivel national, precum si numerele geografice scurte de 7 cifre din domeniul 02 pentru furnizarea de servicii de interes general la nivel local", se mai spune in comunicat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#tarif, #acces, #romtelecom , #stiri Romtelecom