Veniturile Romtelecom au scazut anul trecut cu 8,4%

Vineri, 25 Februarie 2011, ora 13:27
1523 citiri
Veniturile Romtelecom au scazut anul trecut cu 8,4%

Veniturile Romtelecom au scazut in 2010 cu 8,4%, 716,9 milioane euro, la de la 782,5 milioane euro in 2009, potrivit raportului OTE dat publicitatii vineri si preluat de NewsIn.

Totodata, profitul EBITDA (inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare) a scazut in 2010 cu 38,7%, la 154,7 milioane euro, de la 252,5 milioane euro cu un an in urma.

"2010 a fost un an dificil pentru Romtelecom, la fel ca pentru intreaga piata telecom din Romania, care a trebuit sa faca fata nevoilor clientilor de a-si scadea bugetele alocate pentru comunicare si divertisment.

Ar fi fost greu pe orice piata telecom, insa a fost si mai dificil pe o piata ca aceea romaneasca, cu una dintre cele mai intense competitii la nivelul preturilor din regiune", a declarat directorul general al Romtelecom, Yorgos Ioannidis.

La sfarsitul anului trecut, numarul liniilor fixe a scazut cu 5,8%, la 2,6 milioane.

Pe de alta parte, numarul total de abonamente a ajuns la aproximativ 4,7 milioane, in crestere fata de 2009, depasind un milion de clienti pentru servicii broadband, dar si pentru cele TV (cresteri de 23%, respectiv 15,7%).

Numarul clientilor IPTV s-a apropiat de 30.000 la sfarsitul lui 2010, in timp ce serviciul de internet de mare viteza VDSL a atras un numar de aproape 50.000 de clienti.

In ceea ce priveste serviciile TV, Romtelecom a lansat anul trecut un canal dedicat de infotainment, Dolce Sport. 

Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple a lansat oficial trei aplicații dedicate pentru utilizatorii de Windows: Apple Music, Apple TV și Apple Devices. Actualizarea face parte din eforturilor companiei de a se distanța de...
#venituri romtelecom, # ote, # romtelecom , #stiri Romtelecom