Veniturile Romtelecom s-au diminuat cu 7,2%

Joi, 05 Noiembrie 2009, ora 16:46
1610 citiri
Veniturile Romtelecom s-au diminuat cu 7,2%

Veniturile Romtelecom din primele noua luni ale anului au scazut cu 7,2% comparativ nu perioada similara a anului trecut, la 609,4 milioane euro, datorita, in principal, scaderii cu 15% a incasarilor pe segmentul voce din trimestrul III, reiese din raportul financiar al OTE, precizeaza NewsIn.

Conform raportului actionarului majoritar al OTE, care detine 54,01% din actiunile Romtelecom, profitul OIBDA (inainte de includerea deprecierii si a amortizarii) al operatorului roman de telecomunicatii a crescut cu 2,9% in perioada ianuarie-septembrie, de la 196,3 milioane euro la 201,9 milioane euro.

Totodata, numarul de linii de telefonie fixa Romtelecom a scazut, in perioada ianuarie-septembrie, cu 5,6% comparativ cu primele noua luni din 2008, la 2,808 milioane unitati.

La nivelul celui de-al treilea trimestru, veniturile Romtelecom au scazut la 200,7 milioane euro, de la 214 milioane euro in perioada corespunzatoare a anului trecut, iar profitul OIBDA s-a redus cu 6,8% , de la 71,9 milioane euro la 67 milioane euro.

"In trimestrul trei 2009, in comparatie cu trimestrul trei 2008, Romtelecom a inregistrat o scadere a veniturilor de putin peste 6%, in linie cu obiectivul nostru din acest an de a avea o scadere a veniturilor companiei datorata situatiei economice situata sub rata de scadere a PIB-ului Romaniei", a declarat directorul general al Romtelecom, Yorgos Ioannidis.

Acesta a mai considerat rezultatele dupa noua luni ca fiind un efect al reducerii costurilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#venituri, #romtelecom, #profit , #stiri Romtelecom