Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Vreme: In trei luni vom avea o decizie privind actiunile detinute de stat la Romtelecom

Vreme: In trei luni vom avea o decizie privind actiunile detinute de stat la Romtelecom

Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Valerian Vreme, a declarat joi pentru Agentia NewsIn ca in aproximativ trei luni spera sa ia, impreuna cu grecii de la OTE o decizie privind pachetul detinut de statul roman la compania Romtelecom, cel mai mare operator local de telefonie fixa.

"Noi am inaintat deja oferta noastra celor de la OTE (actionarul majoritar al Romtelecom, n.r.). Acestia nu ne-au dat inca un raspuns. Dar sunt interesati atat de cumpararea pachetului de actiuni detinut de statul roman la Romtelecom (aproape 46%), cat si de listarea actiunilor pe bursa. Noi speram ca in trei luni vom lua o decizie impreuna in acest sens", a spus ministrul Comunicatiilor.

Valerian Vreme a participat joi la relansarea Bibliotecii Nationale de Programe (BNP), care are ca scop colectarea si administrarea informatiilor despre produsele program utilizate in institutiile statului.


Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Valerian Vreme, spunea la inceputul lunii decembrie ca vrea sa listeze pe bursa actiunile detinute de statul roman la Romtelecom (aproape 46%) si ca va alege un consultant care sa decida ce procent din aceasta participatie va fi listat.


"Din punct de vedere practic, eu am facut intentia de vanzare catre cei de la OTE de a vinde acest pachet. Acum asteptam un raspuns din partea lor si o oferta. Dupa ce punem in balanta oferta, vom lua decizia de a ramane cu actiunile sau de a merge sigur spre bursa. Sa cerem listarea Romtelecomului pe o bursa din strainatate sau chiar la Bursa de Valori din Bucuresti(BVB)", a declarat atunci ministrul Valerian Vreme.


Totodata, Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) informa, la sfarsitul lunii noiembrie, printr-un comunicat, ca secretarul de stat in cadrul Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale, Marius Fecioru, a transmis reprezentantilor Romtelecom, in cadrul unei intalniri, intentia ministerului de a valorifica actiunile pe care le detine in cadrul companiei.


Marius Fecioru s-a intalnit atunci, la sediul MCSI, cu membrul Consiliului de Administratie Deutsche Telekom responsabil pentru subsidiarele din Europa, Guido Kerkhoff, cu presedintele si directorul general al companiei Hellenic Telecommunications Organization (OTE S.A.), Michael Tsamaz, precum si cu directorul executiv al Romtelecom,Yorgos Ioannidis.


"Cu ocazia acestei intalniri, oficialul guvernamental a exprimat intentia MCSI de a valorifica actiunile pe care institutia le detine, in proportie de 46%, in cadrul companiei Romtelecom. In acest sens, Marius Fecioru i-a invitat pe reprezentantii OTE sa vina, pana la sfarsitul anului 2010, cu o oferta de pret pentru pachetul detinut de stat la Romtelecom. O alta posibilitate care ar putea fi luata in calcul in vederea valorificarii pachetului de actiuni detinut de MCSI la Romtelecom este listarea la Bursa", informa atunci MCSI.


Potrivit MCSI, directorul general al companiei Hellenic Telecommunications Organization (OTE S.A.), Michael Tsamaz. a precizat ca managementul companiei se va concentra pe trasarea unei directii de actiune, astfel incat sa se asigure stabilitatea companiei Romtelecom pe piata din Romania.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 909 ori