Actiunile Gabriel Resources au inchis joi in urcare cu 10,6%

Vineri, 13 Septembrie 2013, ora 10:55
1346 citiri
Actiunile Gabriel Resources au inchis joi in urcare cu 10,6%

Actiunile Gabriel Resources au inchis joi la Toronto in crestere cu 10,6%, la 83 de centi, dupa ce au urcat cu pana la 16% in timpul sedintei bursiere, insa compania a pierdut 43% din valoare de la inceputul acestei saptamani.

Titlurile Gabriel au oscilat joi intre 71 centi si 87 centi, dupa ce au inchis miercuri la 75 centi.

La finalul sedintei de joi, capitalizarea de piata a companiei este de 318,8 milioane dolari canadieni.

Ministrul delegat pentru Marile Proiecte, Dan Sova, a declarat, joi, ca, in cazul in care proiectul Rosia Montana nu va fi adoptat, Gold Corporation poate emite pretentii la despagubiri de 2 miliarde de dolari, care inseamna 550 milioane dolari cheltuieli pe investitii realizate si 1,5 miliarde profitul estimat.

Volumul tranzactionat a fost in continuare peste medie, de 2 milioane de actiuni, insa mai redus fata de rulajele din primele trei sedinte ale saptamanii.

Actiunile Gabriel Resources s-au prabusit luni cu 54%, la 68 centi, cea mai slaba inchidere din ultimii 14 ani, dupa ce premierul Ponta a declarat ca solutia pentru proiectul Rosia Montana este respingerea in regim de urgenta in cele doua camere ale Parlamentului.

Declinul a continuat marti, insa titlurile au crescut puternic miercuri, cu 15%.

Cel mai ridicat pret atins vreodata de actiunile Gabriel Resources este de 8,6 dolari canadieni, inregistrat in decembrie 2010.

Gabriel Resources detine aproximativ 80% din actiunile Rosia Montana Gold Corporation, compania care dezvolta controversatul proiect minier din Muntii Apuseni. Restul titlurilor sunt detinute de stat, prin Minvest Deva.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#rosia montana gold corporation, #actiuni Gabriel Resources, #Gabriel Resources Bursa Toronto , #Gabriel Resources