De ce proiectul de la Rosia Montana poate fi o amenintare pentru securitatea nationala

Joi, 24 Octombrie 2013, ora 11:48
1761 citiri
De ce proiectul de la Rosia Montana poate fi o amenintare pentru securitatea nationala
Marius Vacarelu, expert in geopolitica. Sursa foto: Ziare.com

In conditiile sale actuale, exploatarea de la Rosia Montana reprezinta o amenintare pentru securitatea nationala a Romaniei, punandu-se in pericol nu numai resursele nationale a uneia dintre cele mai importante materii prime, ci si viitorul mai multor generatii, considera profesorul universitar si expertul in geopolitica Marius Vacarelu.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, Vacarelu critica incapacitatea actualei clase politice, atragand atentia totodata asupra dezinformarii si a lipsei de cunoastere privind toate detaliile proiectului de exploatare.

Cu toate acestea, profesorul nu exclude insa ca proiectul minier poate sa devina benefic pentru Romania, insa numai in momentul in care tara noastra nu va fi controlata de interese externe.

"Ar putea deveni benefic, daca exploatarea se va face de catre proprietar, adica de statul roman, cu o companie ce ii va apartine integral. Si licentele tehnologice se cumpara: se pot investi cateva milioane de euro pentru tehnologie, cu profit integral pentru viitor, de zeci de miliarde de euro", sustine Vacarelu.

Citeste mai multe despre Proiectul de la Rosia Montana, o amenintare pentru securitatea nationala Interviu pe Ziare.com.

#minerit Rosia Montana, #lege Rosia Montana, #securitate nationala Rosia Montana, #Marius Vacarelu Rosia Montana , #Stiri Rosia Montana