Jandarmeria a inceput sa arunce cu sanctiuni in protestatarii din Capitala

Luni, 21 Octombrie 2013, ora 18:45
1289 citiri
Jandarmeria a inceput sa arunce cu sanctiuni in protestatarii din Capitala

Jandarmii au aplicat 26 de sanctiuni contraventionale pe timpul manifestarilor neautorizate care s-au desfasurat in Capitala pana in prezent, anunta luni un comunicat de presa al Jandarmeriei Romane.

Un numar de 23 de sanctiuni s-au aplicat pentru incalcarea art. 26, lit. a, d, e, din Legea 60/2001 privind organizarea si desfasurarea adunarilor publice (organizarea si participarea la adunari publice neautorizate, precum si pentru tulburarea ordinii publice) si trei sanctiuni contraventionale au fost date pentru fapte prevazute de art. 3, pct. 15 si 31 din Legea 61/1991 privind sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala a ordinii si linistii publice (consum de bauturi alcoolice pe timpul manifestarilor publice si refuzul unei persoane de a da relatii pentru stabilirea identitatii sale).

Jandarmeria Romana precizeaza ca garanteaza dreptul la libera exprimare a cetatenilor, dar face apel la respectarea legii pe timpul adunarilor publice, precum si la exprimarea convingerilor in spatiul public intr-un mod pasnic, civilizat si legal.

Potrivit sursei citate, pentru respectarea prevederilor legale in vigoare, manifestarile organizate in spatiul public trebuie declarate in prealabil si trebuie sa se desfasoare in mod pasnic si civilizat, fara a afecta folosirea normala a drumurilor publice si fara a pune in pericol siguranta persoanelor sau a reprezentantilor fortelor de ordine, precum si bunurile apartinand cetatenilor sau domeniului public.

Jandarmeria mai anunta ca prin structurile de ordine publica a asigurat conditiile de exercitare a dreptului la libera exprimare si siguranta cetatenilor care au luat parte la aceste manifestari neautorizate, in contextul manifestarilor publice care s-au desfasurat in ultima perioada in Capitala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#proteste Rosia Montana, #sanc iuni contraven ionale jandarmerie, #Rosia Montana proteste , #Stiri Rosia Montana