Mii de persoane au continuat sa protesteze fata de proiectul Rosia Montana, in ciuda vremii

Luni, 30 Septembrie 2013, ora 09:20
1380 citiri
Mii de persoane au continuat sa protesteze fata de proiectul Rosia Montana, in ciuda vremii

Protestele fata de proiectul de lege privind exploatarea aurului de la Rosia Montana au continuat si duminica. In ciuda ploii si vantului, mii de manifestanti au marsaluit prin Bucuresti de la statia de metrou Titan pana in Piata Universitatii,

Protestul fata de proiectul minier Rosia Montana desfasurat duminica seara in Capitala s-a incheiat in jurul orei 23.00, fara incidente, circulatia rutiera in Piata Universitatii fiind reluata.

Coloana de manifestanti a urmat la suprafata traseul dintre statia de metrou Titan - statia de metrou Nicolae Grigorescu - statia de Metrou Dristor, mergand apoi pe Calea Calarasilor catre Piata Unirii si Piata Universitatii, unde au ramas pana la terminarea completa a protestelor.

Proteste in tara

Aproximativ 5.000 de persoane care se opun proiectului de la Rosia Montana au protestat si duminica seara la Cluj-Napoca, in cartierul Marasti, unde au ajuns in mars din centrul orasului, strabatand Piata Cipariu, bulevardul Nicolae Titulescu si strada Alexandru Vaida Voievod.

In momentul in care manifestantii au ajuns pe strada Alexandru Vaida Voievod, traficul rutier si transportul in comun au fost blocate si a avut loc un incident intre mai multi protestatari si jandarmii care ii insoteau.

Una dintre participantele la mars spune ca un jandarm i-a cerut sa se incadreze in coloana de manifestanti, dupa care jandarmii au imbrancit-o intr-un gard, iar mai multi protestatari au sarit in ajutorul tinerei, creandu-se o busculada, iar jandarmii au intervenit cu spray lacrimogen.

Cateva sute de persoane care se opun proiectului minier de la Rosia Montana au manifestat, duminica seara, si la Alba Iulia, Campeni si Iasi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#proteste Rosia Montana, #mars Rosia Montana, #Rosia Montana 29 septembrie, #minerit aur Rosia Montana, #proiect lege Rosia Montana , #Stiri Rosia Montana