Peste 10.000 de protestatari duminica, fata de proiectul Rosia Montana

Luni, 23 Septembrie 2013, ora 09:05
1389 citiri
Peste 10.000 de protestatari duminica, fata de proiectul Rosia Montana
Sursa foto: Antena3.ro

Pentru a patra duminica la rand, protestatarii au iesit in strada la Bucuresti si in tara contra proiectului de exploatare miniera cu cianuri de la Rosia Montana.

Manifestantii s-au reunit initial in numar de cateva mii in Piata Universitatii si au pornit in mars catre Bulevardul Pache Protopopescu, Soseaua Iancului, Soseaua Pantelimon, intorcandu-se la Universitate pe Bulevardul Ferdinand.

De partea cealalta, 33 de mineri au coborat din nou duminica seara in subteran la Rosia Montana, ei revenind la suprafata dupa cateva ore. Impreuna cu alte cateva sute de persoane, ei au sustinut inceperea proiectului.

Presedintele Camerei Deputatilor Valeriu Zgonea a vizitat localitatea duminica, sfatuindu-i pe ceilalti parlamentari sa se deplaseze la Rosia Montana si sa asculte argumentele localnicilor si le-a transmis celor care se opun proiectului ca trebuie sa propuna solutii pentru locuri de munca, el adaugand: "Nu poti sa fi numai asa, Gica Contra".

Sambata, peste 5.000 de persoane au iesit in strada si au facut un lant uman in jurul Palatului Parlamentului. Pentru prima data in istorie, Parlamentul a fost inconjurat de un lant uman. Ulterior, protestararii s-au regrupat in Piata Constitutiei, unde pret de cateva zeci de minute au cerut demisia tuturor celor implicati in proiectul Rosia Montana. S-a scandat "Nu corporatia face legislatia" si "Noi nu vrem cianura" pe ritm de "We will rock you".

#proteste Rosia Montana, #exploatare aur rosia montana, #minerit Rosia Montana , #Stiri Rosia Montana